Ben jij goed zichtbaar als je in het donker op pad gaat?

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet….. en het is…. MIJ !! Ben jij goed zichtbaar als je in het donker op pad gaat? Ik was het niet…… en ik vond dat dat anders moest.

Hardlopen in het donker

Ik ga nog wel eens hardlopen (omdat dat op mn schema staat…). Dat doe ik dan buiten (want frisse lucht) en vaak ‘s avonds (want ik schuif dat zo ver mogelijk voor me uit en moet dan dus als ik eigenlijk liever achter mn macbook ga zitten tikken aan mn dromen). Het mag misschien duidelijk zijn dat hardlopen en ik geen Beste Vrienden zijn. Daar zijn een aantal verklaringen voor. Namelijk:  * ik heb al een keer een Marathon gelopen, * ik vind het saai, * ik vind het vermoeiend, * ik vind dat ik lomp loop.

Oftewel; geen enkele goede reden om niet te lopen. Sterker nog: heel goede redenen , met name de laatste 3, om juist vaker te oefenen; wie weet verbetert dat ……

Zelf loop ik vaak hard in mn oudste gymwear; lelijk maar comfortabel. Dat dit vrijwel altijd zwart blijkt te zijn, is geen toeval. De leuke, fancy outfits (welke ik dus bewaar voor de leuke trainingen; nl krachttraining), zijn vaak te mooi om in te hardlopen. Vind ik.

Niet zichtbaar op straat

Nadeel van al die zwarte kleding is wel dat ik, blijkbaar, vrijwel onzichtbaar, over de wegen stamp. Ik realiseerde me dat pas toen ik een soortgenoot bijna tegen mn bumper kreeg; had hem/haar (geen idee, want in het zwart en onzichtbaar vermomd) bijna aangereden;  zag het echt pas te laat.

Uiteraard zat mijn hart in mn keel en ik realiseerde me dat ik dat ook had kunnen zijn. Het feit dat je als loper wel alles en iedereen ziet, betekende dus niet dat alles en iedereen ook jou als loper ziet.

Een beetje licht op donkere dagen

En dus ging ik op zoek naar een goede oplossing. Foute oplossingen had ik namelijk al wel geprobeerd; een fluoriserend vestje (zit niet lekker), een lampje om mn arm (vergat ik steeds), mn mooie gekleurde outfits dragen tijdens hardlopen (zonde, dus niet voor herhaling vatbaar) en mn telefoon als zaklamp in mn hand (koude hand en risico van laten vallen erg groot).

De goede oplossing vond ik in de Kalenji Runlight van Decathlon. (Mijn lievelingswinkel trouwens, want alles wat je daar vindt is gerelateerd aan sport en niet duur; ideale combi when you ask me….)

De lamp en ik maken een leuk stel

 

De lamp en ik waren en goed setje; ik heb hem tot het uiterste gedreven; alle donkerste weggetjes opgezocht, lukraak overgestoken in de hoop dat automobilisten mij nu wel zagen en tegen het verkeer in gerend, met als doel tegenliggers te attenderen op mijn Runlight. De light slaagde met vlag en wimpel; enorm veel zicht, scooters die op tijd aan de kant gingen, auto’s die mij duidelijk op tijd zagen en dus rustig remden en ik kon ook over plassen heen rennen. Ik zag zelfs in de straal licht van mn lampje dat het sneeuwde !! Daar voelde ik namelijk niets van; ik zat van top tot teen ingepakt ivm windkracht 12…. (gevoelsmatig zeker…)

Ook qua draagcomfort is de runlight een fijne maat tijdens het lopen; alle kanten op te verstellen en dus zo passend te maken dat je hem niet voelt; prettig.

 

Zichtbaar naar school

Los van het feit dat de Runlight voor hardlopers erg veilig is, heb ik hem ook bij mijn zoon Leff omgehangen. Hij fietst in het donker naar school en is een dromer. Niet alleen ‘s nachts, maar juist overdag, op de fiets. Wat extra hulpmiddelen om hem wat opvallender te maken en daarmee de kans te vergroten dat mensen hem niet meer wekelijks (niet gelogen; gebeurt echt te regelmatig) van zijn fiets rijden, zijn zeer gewenst.

Zoonlief zelf heeft een beetje het gevoel dat hij zich inmiddels als een soort Kerstverlichting verplaatst, maar ook hij is het zat om steeds op de koude straat te belanden. En minder dromen tijdens het fietsen en beter opletten, lijkt een stuk lastiger te realiseren dan wat gekleurde versiering aanbrengen.

Het zicht met de runlight is ver; dat is zowel tijdens het rennen prettig, maar ook voor als Leff er mee fietst.

Ik ben blij dat ik voortaan veilig kan hardlopen; ik realiseer me hoe gevaarlijk het eigenlijk was om slecht of onverlicht te gaan hardlopen.

De runlight van Decathlon is eenvoudig op te laden via usb en heeft een lange batterijduur. Dus zelfs als het schema van de coach zegt dat ik  heel lang in het donker moet hardlopen, heb ik geen reden dat niet te doen…… dat is dan wel weer jammer…… 😉

 

Liefs, Liesbeth

Tip! Lees ook “kleding voor hardlopers“!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

9 thoughts on “Ben jij goed zichtbaar als je in het donker op pad gaat?

  1. Wat een handig ding! Heb ik me toch eindelijk een mooi kado voor mijn man!

  2. Ik heb die kalenji light ook! Hier op het platteland zie ik vaak geen hand voor ogen, en dankzij die lamp ben ik zichtbaar en kan ik zien waar ik mijn voeten moet neerzetten!

  3. Ik heb sowieso een witte winterjas ipv een zwarte en we dragen ook altijd een hesje als we de honden in het donker uitlaten..

  4. Inderdaad iets waar je niet gauw aan denkt! Hhandig deze runlight, lijkt me ook wel wat voor als ik ‘s avonds loop

  5. Ik vind goede verlichting in het donker erg belangrijk. Er gebeuren tegenwoordig zoveel ongelukken. Manlief heeft ook extra “verlichting”als hij gaat hardlopen, anders mag hij niet weg..

  6. Dit is echt zo goed. Ik vind dat alle kinderen wel zo’n runlight mogen krijgen, want soms zie je ze echt niet in het donker. Geldt trouwens ook voor mensen die in het donker de hond uitlaten. Goede tip dit!

  7. Hier net hetzelfde. De kids zijn goed zichtbaar, maar op goeie verlichting na, doe ik ook weinig extra’s. Dat moet beter.

  8. Gelukkig heeft m’n fiets goede verlichting, verder doe ik niet zoveel bijzonders aan mezelf haha… Maar moet ook zeggen dat ik het liefst niet ‘s avonds meer de straat op ga. Als ik wat moet dan stuur ik m’n man wel!

  9. Goed dat je dit onderwerp naar voren brengt! Mijn kinderen wel maar ik eigenlijk niet bedenk ik me nu. Maar is wat aan doen

Comments are closed.