Toen ik zei dat ik nog een draagzak mee nam op vakantie voor de kleinste kreeg ik heel wat commentaar. Bizar want er zijn zoveel draagzakken voor peuters te krijgen nog. Nou is die van mij net aan een kleuter op peuter formaat. Mega snel geprikkeld en wij wilden rustig wandelen. Dus een draagzak.

Dragen in een draagzak

Tijdens je zwangerschap draag jij je baby al constant bij je. Veel moeders kiezen ervoor om dit ook te doen na de bevalling door middel van een draagdoek. Je baby dragen in een draagdoek brengt veel voordelen met zich mee. Toen ik op zoek was naar ergonomische én trendy draagdoeken kwam ik al snel bij een geweldig merk: de draagdoeken ByKay. 

 

Draagdoek by Kay


17 jaar geleden werd Kay moeder en dit heeft haar hele leven veranderd. Kay ervaarde zoveel liefde voor haar baby’s dat ze het liefst haar baby’s overal mee naartoe wilde dragen. Ze vond dat hier iets miste, ze kon namelijk geen één draagdoek vinden die ergonomisch én trendy is. Dit zorgde ervoor dat Kay zelf aan de slag ging met de naaimachine en een eigen draagdoek ontwikkelde. Dit ontwerp heeft veel andere ouders erg enthousiast gemaakt waardoor Kay nu eigenaar is van het merk Bykay die nu als bedrijf zelfs internationaal opereert. Kies voor de meisjes voor een trendy roze draagdoek of ga juist voor een stoere blauwe. Er is voor iedereen wel een geschikte draagdoek te vinden.

Deze draagdoek is de Mei Tai van ByKay

De voordelen van een draagdoek


Het dragen van in een draagdoek brengt voor de ouder én voor een kind veel voordelen met zich mee:

Veilig bij mama
Baby’s vinden een draagdoek ontzettend fijn, omdat ze op deze manier heel dicht bij mama zijn. Dit is ook goed voor de hechting van de ouder met het kind. Ook kleine kinderen worden graag opgetild als ze zich niet prettig voelen. Om dan een kind los te tillen is vaak zwaar en slecht voor je rug en arm. Met een draagzak op je ruk zitten ze veilig en lekker tegen je aan. Mijn meisje genoot er zo enorm van.

Positief voor overprikkelde kinderen
Kinderen die overprikkeld zijn worden door de schommelende bewegingen erg rustig. Kinderen kunnen op deze manier tot rust komen en ontspannen. Net als de baby dicht bij mama tot rust komt, is dat nog steeds bij kleine kinderen. Ze voelen zich veilig in een situatie waar ze misschien niet prettig voelen. 

 

Mijn meisje word heel nerveus van heel veel drukte. Ze kan slecht tegen al die prikkels. Nou kan ik haar laten huilen en van alles anders wat mensen vinden dat ik zou moeten doen. Gewoon laten lopen gilt zelfs mijn moeder. Maar die hebben zelf geen last van die prikkels. Mij word het al te veel dus als zij dan ook nog huilt en van slag is, kan ik net zo goed naar huis. Dan is het niet leuk voor niemand niet. In de draagzak is zij heerlijk om zich heen aan het kijken, geniet mee. Ik maak mij niet druk om haar en zo heeft iedereen een veel leukere tijd.

Sterker nog, een gezin op vakantie was met een zwaar autistische kleuter. Zij bleven vast op de camping want durfden de uitjes niet aan. Zij hadden 1 dag de draagzak mee naar de winkel, en hebben er de volgende dag zelf 1 gekocht. Kind was veel rustiger, en genoot zelfs op momenten. Zij dachten dat het kind te oud was. Maar als je het een beetje goed vastmaakt, en zij zich lekker vasthouden aan je rug, kan het helemaal prima. Geen uren, maar gewoon wat je aan kan.

Het dragen van een peuter bij prikkels

Zo dankbaar

Ik ben zelf zo dankbaar dat mijn vriendinnen mij een ByKay draagzak hebben aangeraden. Ik dacht ook dat mijn kind te oud was. Een buggy vind ik onhandig, en zij niet fijn. Dit was zo fijn voor ons allebei. Ze heeft na de vakantie een mega groeispurt gekregen, dus ik ben bang dat het nu echt niet meer kan. Maar we bewaren hem wel. Wie weet toch?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥