Ga naar de inhoud

Zij is toch veel te oud om nog te dragen?

draagzak Zij is toch veel te oud om nog te dragen?

Toen ik zei dat ik nog een draagzak mee nam op vakantie voor de kleinste kreeg ik heel wat commentaar. Bizar want er zijn zoveel draagzakken voor peuters te krijgen nog. Nou is die van mij net aan een kleuter op peuter formaat. Mega snel geprikkeld en wij wilden rustig wandelen. Dus een draagzak.

Dragen in een draagzak

Tijdens je zwangerschap draag jij je baby al constant bij je. Veel moeders kiezen ervoor om dit ook te doen na de bevalling door middel van een draagdoek. Je baby dragen in een draagdoek brengt veel voordelen met zich mee. Toen ik op zoek was naar ergonomische én trendy draagdoeken kwam ik al snel bij een geweldig merk: de draagdoeken ByKay. 

 

EUROCAMP Frankrijk 79 Zij is toch veel te oud om nog te dragen?

Draagdoek by Kay


17 jaar geleden werd Kay moeder en dit heeft haar hele leven veranderd. Kay ervaarde zoveel liefde voor haar baby’s dat ze het liefst haar baby’s overal mee naartoe wilde dragen. Ze vond dat hier iets miste, ze kon namelijk geen één draagdoek vinden die ergonomisch én trendy is. Dit zorgde ervoor dat Kay zelf aan de slag ging met de naaimachine en een eigen draagdoek ontwikkelde. Dit ontwerp heeft veel andere ouders erg enthousiast gemaakt waardoor Kay nu eigenaar is van het merk Bykay die nu als bedrijf zelfs internationaal opereert. Kies voor de meisjes voor een trendy roze draagdoek of ga juist voor een stoere blauwe. Er is voor iedereen wel een geschikte draagdoek te vinden.

EUROCAMP Frankrijk 95 Zij is toch veel te oud om nog te dragen?

Deze draagdoek is de Mei Tai van ByKay

De voordelen van een draagdoek


Het dragen van in een draagdoek brengt voor de ouder én voor een kind veel voordelen met zich mee:

Veilig bij mama
Baby’s vinden een draagdoek ontzettend fijn, omdat ze op deze manier heel dicht bij mama zijn. Dit is ook goed voor de hechting van de ouder met het kind. Ook kleine kinderen worden graag opgetild als ze zich niet prettig voelen. Om dan een kind los te tillen is vaak zwaar en slecht voor je rug en arm. Met een draagzak op je ruk zitten ze veilig en lekker tegen je aan. Mijn meisje genoot er zo enorm van.

Positief voor overprikkelde kinderen
Kinderen die overprikkeld zijn worden door de schommelende bewegingen erg rustig. Kinderen kunnen op deze manier tot rust komen en ontspannen. Net als de baby dicht bij mama tot rust komt, is dat nog steeds bij kleine kinderen. Ze voelen zich veilig in een situatie waar ze misschien niet prettig voelen. 

 

Mijn meisje word heel nerveus van heel veel drukte. Ze kan slecht tegen al die prikkels. Nou kan ik haar laten huilen en van alles anders wat mensen vinden dat ik zou moeten doen. Gewoon laten lopen gilt zelfs mijn moeder. Maar die hebben zelf geen last van die prikkels. Mij word het al te veel dus als zij dan ook nog huilt en van slag is, kan ik net zo goed naar huis. Dan is het niet leuk voor niemand niet. In de draagzak is zij heerlijk om zich heen aan het kijken, geniet mee. Ik maak mij niet druk om haar en zo heeft iedereen een veel leukere tijd.

Sterker nog, een gezin op vakantie was met een zwaar autistische kleuter. Zij bleven vast op de camping want durfden de uitjes niet aan. Zij hadden 1 dag de draagzak mee naar de winkel, en hebben er de volgende dag zelf 1 gekocht. Kind was veel rustiger, en genoot zelfs op momenten. Zij dachten dat het kind te oud was. Maar als je het een beetje goed vastmaakt, en zij zich lekker vasthouden aan je rug, kan het helemaal prima. Geen uren, maar gewoon wat je aan kan.

draagzak peuter Zij is toch veel te oud om nog te dragen?

Het dragen van een peuter bij prikkels

Zo dankbaar

Ik ben zelf zo dankbaar dat mijn vriendinnen mij een ByKay draagzak hebben aangeraden. Ik dacht ook dat mijn kind te oud was. Een buggy vind ik onhandig, en zij niet fijn. Dit was zo fijn voor ons allebei. Ze heeft na de vakantie een mega groeispurt gekregen, dus ik ben bang dat het nu echt niet meer kan. Maar we bewaren hem wel. Wie weet toch?

9 reacties op “Zij is toch veel te oud om nog te dragen?”

 1. Gewoon doen, ik heb ons mannetje met drie-en-een-half ook nog getild hoor 🙂
  Inderdaad niet meer zo lang. Maar zeker op vakantie wel fijn. Lekker laten lopen met een uitje, maar aan het einde van de dag was hij heel blij toen ik de draagzak bij me had. En ik ook; want was heuvelachtig kustgebied en met de buggy hadden we dat wandelingetje niet kunnen maken 🙂

 2. Aah wat een lieve foto’s. Niks van aantrekken hoor wat anderen ervan zeggen. Mooie Mei Tai trouwens. Ik heb nog een Mucibi voor mijn peuter maar zoek eigenlijk wat anders.

 3. Super handig zeg! Verkoop je hem niet inmiddels? 😊
  Is het niet zwaar? Onze peuter is niet de lichtste die er is…

 4. Mijn meisje wordtf deze zomer 5 en helaas paste ze niet meer in de ergonomische draagzak die ik had. Ze heeft uren achterop meegehobbeld heerlijk vond zij het ze viel ook vaak in slaap of wij nu in de bergen in de stad of een evenement waren. Veel mensen waren verbaasd dat ze dan in zoveel geluid kon slapen maar vind het heel lief. Helaas de zak nu verkocht ze wordt echt te groot en helaas te zwaar om te dragen. Wij missen het allebei!

 5. Voor onze vakantie zou ik ons zoontje van 15 maanden ook nog graag in een draagzak meenemen. Hij is erg druk dus dat lijkt me ideaal. Manlief ziet het alleen niet zitten want vindt hem te groot..

 6. Maar herkenbaar dat er wordt gezegd dat hij zelf wel kan lopen terwijl ik dat met de buggy nooit heb gehoord. Dan juist wel eens; makkelijk zo’n buggy, lopen ze ook niet weg😕

 7. Hier ook een peuterdrager, niet voor dagelijkse dingen maar ideaal voor als je eens wat verder wilt wandelen. Zijn broers zijn wat ouder en kunnen dan wel een mooie route naar bijvoorbeeld een waterval en de jongste liep heen, naar boven en naar beneden en nog een stukje terug maar is dan moe. Dan liever in de drager dan op de arm of nek. Een buggy is op veel terreinen niet handig.
  Drager neemt ook weinig plek in en hij vraagt sneller om de buggy omdat hij die ziet.
  Hij zit er ook nooit lang in omdat hij zelf deels loopt en zijn broers ook geen 20 km lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: