Zo creëer je de perfecte insta vanuit de tienerkamer

Tieners en Instagram zijn tegenwoordig onlosmakelijk verbonden. Als je als ouder zegt dat je geen ‘insta’ hebt dan kijken ze je aan alsof je recent bent ontdooit uit de prehistorie. Zelfs hun tienerkamer moet tegenwoordig voldoen aan de strenge Insta eisen.
Ik zag laatst een schoolklas op excursie in het rijksmuseum. Ze zaten bijna synchroon met de rug naar de nachtwacht gekeerd om de juiste instafeed te creëren, van zichzelf ( en een beetje nachtwacht uiteraard ). Maar wat maakt nou de perfecte foto ? Die ene foto die beter is dan alle andere foto’s op Instagram ?

Kleuren ( of juist geen kleur )

Scrollend door mijn instagram account ( yes, papa heeft er ook eentje ) viel mijn oog op de mooiste foto, die van mijn zoon met een gebroken arm. Je leest het goed. Het klinisch witte van het ziekenhuis in combinatie met het felblauwe gips maakte de foto fantastisch. Dus neem wit als basis.

Witte kleding met die felrode sneakers, of een witte muur waarop de kleur van jouw pas geverfde haren bijna van het scherm af exploderen. De juiste kleurencombinaties ( plus een eventuele insta filtertje ) zijn essentieel voor het maken van de perfecte instafeed. Maar dat is nog niet alles ! Lees verder.

Lichtinval

Misschien nog belangrijker dan kleur, is licht.
Een make-up tafel, een zonnestraal op jouw vensterbank of een professionele studiolamp, de juiste lichtinval kan een foto maken of breken.
Zonlicht, kunstlicht, vanuit de juiste hoek zie je eruit alsof je zojuist vanuit de hemel op aarde bent neergedaald om jouw volgers te voorzien van een goddelijke foto.

Plaats nooit een lamp achter je, want dan zien jouw volgers niets meer dan een schaduw met twee verlichte flaporen. Nee, plaats ze links, rechts, of van voren, maar wel iets hoger dan jouw lengte, dan is het net alsof de engelen hun lichten laten neerdalen op jouw prachtige verschijning. En uiteraard moet je de foto niet overbelichten, less is more. Je kunt bijvoorbeeld een paar leuke lampen uit kiezen bij directlampen.nl.

De hanglampen van directlampen.nl zijn ook ideaal. Je krijgt dan weer een mooi licht in de hele kamer, vooral handig als je veel beweegt en een videootje wilt maken. En als je dan toch aan het filmen bent, is zo een witte lamp weer perfect.

De perfecte instafeed

De kamer van een tiener kan, op zijn zachts gezegd, nogal rommelig zijn. Behalve licht en kleur is het uiteraard ook belangrijk dat de aandacht niet wordt afgeleid door tsunami’s aan kleding, spullen, en andere rommel. Leg de focus op datgene wat je wilt laten zien, want daar draait het tenslotte om.

Nu kan iedereen jouw perfecte foto op Instagram bewonderen, en kunnen ze likes uitdelen alsof het confetti is. Misschien dat je tussendoor even je mobiel in je zak kan doen en tijdens een wandeling gaan genieten van de echte wereld om je heen, want de geuren van de bloemen, of die mooie drijvende wolken mogen niet aan jouw aandacht voorbij gaan.

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

7 gedachten over “Zo creëer je de perfecte insta vanuit de tienerkamer”

  1. Wat een goede tips! De ene keer vind ik dat ik best een goede foto heb, maar soms lukt het ook echt voor geen meter 😳

  2. Handige tips. Een goede lichtinval en een mooie kleurencombinatie vind ik belangrijk. Maar soms durf ik ook wel eens een lelijkere foto te delen hoor. Want perfectie nastreven kan soms héééél vermoeiend zijn.

  3. Ik ben niet zo goed in het creëren van een perfecte Instafeed. Dat kost me teveel tijd die ik nu helaas niet heb. Maar dit zijn wel goede tips, zeker goed licht is wel belangrijk, maar ook lastig in de winter…

  4. Handige tips! Mijn instafoto’s zijn helaas nog verre van perfect. Ik kom vaak thuis als het al schemerig is. Foto’s worden altijd het mooist met veel daglicht. Blij als het weer voorjaar is!

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: