Close

Zo geef je een nieuwe look aan je huis

Ben je een beetje uitgekeken op het uiterlijk van je huis? Op Funda vind je allemaal leuke huizen, maar het merendeel is veel te duur. Geen zorgen, een andere optie is om jouw huis te verbouwen en weer een frisse uitstraling te geven. Hieronder lees je een aantal tips om jouw huis een nieuwe look te geven.

 

Creëer extra ruimte

Je kinderen slapen al sinds kleins af aan samen op de zolder, maar kinderen blijven niet klein. Wil je meer ruimte in je huis? Een dakkapel is hier jouw redder in nood. Met deze opbouw op je dak creëer je extra ruimte en licht op zolder. Met de extra ruimte heb je de mogelijkheid aparte kamers te maken. Een speelkamer of -hoek voor de kinderen is een leuke inrichting van je nieuwe ruimte. Met het creëren van extra ruimte en licht in huis, schijn je letterlijk nieuw licht op je huis.

 

Geef je kozijnen een nieuwe kleur

Een nieuw kleurtje doet vaak al wonderen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van je kozijnen, hiermee bepaal je deels de uitstraling van je huis. Controleer het schilderwerk van je kozijnen op scheurtjes, dat is een manier om te weten of ze een nieuw laagje verf nodig hebben. Door het opnieuw te schilderen bescherm je het houtwerk tegen verschillende weersomstandigheden. Misschien heb je geen houten kozijnen, maar kunststof kozijnen. Dan is het niet nodig om ze opnieuw te schilderen, maar het is altijd leuk om ze een nieuw kleurtje te geven. Wij gingen bijvoorbeeld van zwart (zat er op van de vorige bewoner) naar heel licht Provence blauw. Een heel ander gezicht meteen!

 

Ga van oud naar nieuw

Kijk goed naar je huis en maak een lijst met dingen die aan vervanging toe zijn. Een verbouwing is namelijk niet alleen nieuwe dingen plaatsen, maar ook oude dingen vervangen. Oude kozijnen bijvoorbeeld zorgen voor tocht in je huis en een onverzorgde uitstraling. Zie je afbladderende verf of beschadigingen? Dan is het goed om ze te vervangen. Controleer ook je dak op beschadigingen en vervang de dakpannen die beschadigd zijn. Naast de grote dingen zijn er ook de kleine details, denk bijvoorbeeld aan het verven van je voordeur en kozijnen.

 

Maak je gevel schoon

Een schoon huis is een mooi huis. Na een tijd komt er aanslag en vuil op de gevel van je huis. Het is daarom handig om je huis om de zoveel tijd te controleren. Door dit te doen, ziet je huis er fris en verzorgd uit. Reinigingsmiddelen en een borstel doen wonderen voor je gevel. Voor hardnekkig vuil gebruik je een hogedrukspuit, maar let er wel op dat je hiermee je gevel niet beschadigt. Bij twijfels is het goed om een specialist om advies te vragen.

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

3 thoughts on “Zo geef je een nieuwe look aan je huis

  1. De gevel schoonmaken is niet nodig als je hem eens goed laat schoonmaken en daarna inwaxt met autowas. Kreeg als ik tip van de uitvoerder toen ons huis werd opgeleverd. Ander kleurtje lijkt me leuk, maar wij hebben al gele stenen. Wel goede en leuke tips hoor judith 😀

  2. De lente is er weer, dus alles krijgt weer een schoonmaakbeurt. Dat klinkt toch echt even lekker. Vind je niet? Likje verf hier, kloddertje extra daaaar.

  3. Superleuke tips, Judith! Ik heb nog geen huis, maar een vriend van mij heeft zijn kozijnen onlangs zwart geverfd, en wauw: het zag er zo anders en stoer uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang