Zo kies je de perfecte wanddecoratie

Schreeuwen die saaie lege muren in jouw huis ook zo om aandacht? Dan is het de hoogste tijd ze eens te vullen met mooie wanddecoratie. Maar, hoe kies je nu precies wanddecoratie die goed bij de rest van je interieur past? In dit artikel geven we je tips!

1. Kleurenpalet

Je wilt uiteraard dat je wanddecoratie goed past bij jouw huidige interieur(stijl). Het is daarom belangrijk om van te voren goed na te denken over het kleurenpalet van jouw interieur. Je wilt namelijk dat dat je net-aangeschafte wanddecoratie plots blijkt te vloeken of juist zódanig matcht dat het compleet in het niet valt.

Bepaal de basiskleuren, accentkleuren en de hoeveelheid kleurgebruik in jouw huidige interieur. Bij een al behoorlijk kleurrijk interieur is neutrale(re) wanddecoratie waarschijnlijk passend, terwijl je bij een monotoon interieur flink met kleur kunt uitpakken.

Wanddecoratie

2. Formaat en vorm

Veel mensen hebben de neiging om erg bescheiden te zijn in het formaat van hun wanddecoratie. Hoogstwaarschijnlijk komt dit voort uit de angst dat een groot formaat té aanwezig zal zijn. Het tegendeel is vaak waar. Grote(re) wanddecoratie of een collage van meerdere kleine elementen verbindt vaak diverse elementen van het interieur.

De aandacht wordt er op die manier juist minder om gevestigd, omdat het natuurlijk oogt. Ook de vorm van de wanddecoratie draagt daaraan bij. In een ruimte met veel rechte lijnen, kan wanddecoratie met ronde vormen geschikt zijn en de ‘balans herstellen’.

3. Plaats(ing)

Als je eenmaal wanddecoratie hebt gevonden die je mooi vindt, is het tijd om er de perfecte plaats voor te vinden. Dikwijls wordt decoratie zoals schilderijen, spiegels en wanddoeken te hoog opgehangen. De vuistregel is: het middelpunt van de wanddecoratie dient op ooghoogte te hangen.

Denk er ook eens aan om schilderijen in plaats van op te hangen eens neer te zetten op wandplanken of te groeperen op de vloer. Op die manier creëer je een zogenoemde gallery look.

WanddecoratieVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like