Close

Zo kies je de perfecte wanddecoratie

Schreeuwen die saaie lege muren in jouw huis ook zo om aandacht? Dan is het de hoogste tijd ze eens te vullen met mooie wanddecoratie. Maar, hoe kies je nu precies wanddecoratie die goed bij de rest van je interieur past? In dit artikel geven we je tips!

1. Kleurenpalet

Je wilt uiteraard dat je wanddecoratie goed past bij jouw huidige interieur(stijl). Het is daarom belangrijk om van te voren goed na te denken over het kleurenpalet van jouw interieur. Je wilt namelijk dat dat je net-aangeschafte wanddecoratie plots blijkt te vloeken of juist zódanig matcht dat het compleet in het niet valt.

Bepaal de basiskleuren, accentkleuren en de hoeveelheid kleurgebruik in jouw huidige interieur. Bij een al behoorlijk kleurrijk interieur is neutrale(re) wanddecoratie waarschijnlijk passend, terwijl je bij een monotoon interieur flink met kleur kunt uitpakken.

Wanddecoratie

2. Formaat en vorm

Veel mensen hebben de neiging om erg bescheiden te zijn in het formaat van hun wanddecoratie. Hoogstwaarschijnlijk komt dit voort uit de angst dat een groot formaat té aanwezig zal zijn. Het tegendeel is vaak waar. Grote(re) wanddecoratie of een collage van meerdere kleine elementen verbindt vaak diverse elementen van het interieur.

De aandacht wordt er op die manier juist minder om gevestigd, omdat het natuurlijk oogt. Ook de vorm van de wanddecoratie draagt daaraan bij. In een ruimte met veel rechte lijnen, kan wanddecoratie met ronde vormen geschikt zijn en de ‘balans herstellen’.

3. Plaats(ing)

Als je eenmaal wanddecoratie hebt gevonden die je mooi vindt, is het tijd om er de perfecte plaats voor te vinden. Dikwijls wordt decoratie zoals schilderijen, spiegels en wanddoeken te hoog opgehangen. De vuistregel is: het middelpunt van de wanddecoratie dient op ooghoogte te hangen.

Denk er ook eens aan om schilderijen in plaats van op te hangen eens neer te zetten op wandplanken of te groeperen op de vloer. Op die manier creëer je een zogenoemde gallery look.

Wanddecoratie

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang