Close

Zo kies je het perfecte rouwboeket

Zodra er iemand in je omgeving overleden is, dient er ineens veel te worden geregeld. Zo moet een kist worden uitgekozen, kaarten besteld, en er horen uiteraard bloemen bij. Dit zijn allemaal lastige keuzes die in een korte, zware tijd gemaakt moeten worden.

Een uitvaart is iets heel bijzonders. Iedereen heeft zijn of haar eigen leven en ook een uitvaart hoort hierbij te passen. Een uitvaart is voor iedereen uniek en moet daarom op de juiste manier geregeld worden.

Persoonlijk met bloemen

Een levensverhaal kan heel goed worden verteld door bloemen. Daarom is het mogelijk om dit helemaal persoonlijk te maken. Wil je de juiste bloemen op de uitvaart van een geliefd overledene, dan is het verstandig om samen te werken met een bloemist.

Een bloemist kan je juiste hulp zijn bij een rouwboeket bestellen. Deze zal alles vragen over de overledene. Wat zijn of haar karakter was, de hobby’s en nog een aantal bijzonderheden. Aan de hand daarvan kunnen dan bloemen worden besteld.

Het komt ook voor dat er voor het rouwboeket bloemen uit de tuin van de overledene gehaald worden. Alle kleuren en vormen die de gekozen bloemen hebben vertellen dan op hun manier over het leven van de overleden persoon. Het is ook mogelijk om aan rouwstukken een specifieke boodschap mee te geven.

Geen regels of grenzen bij een rouwboeket

Bij een rouwboeket bestellen in Amsterdam is het belangrijk om een bloemist te kiezen die aan kan voelen wat je wilt of iemand die je al goed kent. Wat een rouwboeket bestellen betreft, hierbij gelden geen regels en er zijn ook geen grenzen.

Bloemen in rouwboeketten kunnen in allerlei vormen en kleuren wordt gebruikt. Vraag zeker aan de bloemist wat de mogelijkheden zijn. Het is ook mogelijk om een klein boeketje te laten maken wat in de handen van de overledene wordt gelegd.

Na de uitvaart

Zeker na een crematie wordt er aan de nabestaanden gevraagd wat ze met de rouwbloemen willen doen. Er kan worden gekozen om de boeketten bij het crematorium te laten. Ze kunnen ook bij de familie in de tuin worden gelegd.

Indien gewenst kunnen rouwstukken ook door de bloemist uit elkaar worden gehaald zodat de bloemen over meerdere nabestaanden verdeeld worden. Hierbij worden dan van alle bloemen kleine boeketjes gemaakt die vervolgens onder de nabestaanden van de overledene worden verdeeld.

Het mooie hiervan is dat iedereen nog een tastbaar aandenken heeft aan een overleden dierbare. Na de crematie komt het vaak voor dat nabestaanden ervoor kiezen om alle bloemen mee naar huis te nemen om ze daar in een vaas te zetten.


Deze blogs zijn wellicht ook interessant:

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang