Close

Zo kies je de juiste motorkleding voor de zomer

We zijn beland in de Ice Age, dus je vergeet zomaar dat het bijna lente is.. En de zomer klinkt al helemaal ver weg! Toch mag je al echt wel gaan verheugen en voorbereiden op de zomer. Rijd je motor? Dan is dit artikel voor jou!

De vogeltjes fluiten, de zon schijnt heerlijk en de bomen en bloemen komen weer in bloei. De natuur leeft, en elke motorrijder leeft helemaal op als ze de motor weer uit zijn hok kan halen.

Iedere motorrijder zal zich hierin herkennen. Er gaat niets boven de vrijheid van een motorrit in de zomerzon. Maar hoe kies je de juiste outfit?  Dat dikke leren motorpak staat goed en bied bescherming, maar voelt bij dertig graden boven nul aan alsof je een bezwete paling in een boterhamzakje bent.

Uitwaaien en uitzwaaien

Voordat je jouw brulmonster tot leven wekt is het belangrijk dat je een goedzittend en veilig motorpak draagt. Er bestaan verschillende doorwaai motorjassen, perfect geschikt voor warme zomerdagen en beschikbaar in verschillende kleuren en motieven. Zo krijg je tijdens de rit maximale verkoeling en hoef je niet in te leveren op je veiligheid. Maar het mag er natuurlijk ook een beetje leuk uit zien, dus ga lekker shoppen.

Aan de haal met materiaal

Zie je jezelf al rijden ? Op je stalen ros, in de zon, onder een felblauwe lucht. Het zwarte asfalt onder je wielen, omringd door uitgestrekte weilanden. Je geniet het beste van je omgeving als je jezelf niet druk hoeft te maken om motorpak. Kies de juiste materialen en haal het maximale uit je outfit.
Ventilatieopeningen zijn essentieel voor een koele en frisse motorrit in de zomer. In de meeste motorkleding zitten speciale vakjes met ritsen die je open en dicht kunt zetten, zo reguleer je jouw eigen ventilatie. Uiteraard zijn protectiedelen belangrijk, je bent nu eenmaal kwetsbaarder op de weg. Op bikeroutfit.nl vind je meer goede tips!

Ook reflectiedelen op je pak zijn uiterst belangrijk, je wilt wel gezien worden !

Het oog wilt ook wat

Behalve functionaliteit is het uiteraard ook belangrijk dat jouw motorpak oogt alsof je rechtstreeks van de set van een Hollywoodfilm bent komen racen. Er zijn talloze felle zomerkleuren verkrijgbaar die prima passen bij de kleur van je motor, lippenstift, nagellak of hoesje van je mobiele telefoon. Er bestaan ook bedrijven die motorkleding maken naar jouw eigen ontwerp, zo kan je kiezen voor de kleur, belijning, tekst of afbeelding. Dus wil je in een felroze outfit met een Hello Kitty afbeelding over de snelweg scheuren ? Of in een replica van het pak van jouw favoriete motorcoureur rijden ? Het is mogelijk hoor !

Foto van vrouw op motor is van SHutterstock

About Betty

1 thought on “Zo kies je de juiste motorkleding voor de zomer

  1. Supergaaf dat er zoveel mogelijk is met motokledij! Het is uiteraard de belangrijkste bescherming die je hebt, als je die dan ook nog eens helemaal kan stuken maar wie ne bent… echt super! Hopelijk gaan die jonkies nu dan ook de juiste kledij dragen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang