Zo kreeg ik mijn krullen weer zacht en glanzend!

Dat verven, vaak wassen en styling niet fantastisch is voor je haar, dat wist jij ook vast wel. Ik ook. Toch was ik eigenwijs en eindigde ik met een flinke pluizenbol. Hoe ik mijn krullen weer mooi kreeg?

Verven, styling en vaak wassen

Verven

Kijk, ik ben zo grijs als een postduif, dus niet verven was niet echt een optie. Gelukkig heb je nu van die spray die de uitgroei een beetje bedekken. Die vond ik al top, maar laatst zag ik een stick bij de Big Bazaar, en die werkt nog beter. Ik heb nu geen zwarte oren meer zeg maar. Als je dus flink wat grijze haren hebt, of zelfs maar een paar, dan is dit echt een oplossing. Je hoeft dan niet bij elke grijze haar meteen in de spoeling te duiken.

Styling

voor de olaplex behandeling

Ik vind stijl haar super mooi. Het liefst deed ik het dan ook elke dag. Maar mijn haar was er niet zo heel gelukkig mee. Wil je wel stylen, bezuinig dan vooral niet op de styling producten. Wil je op je veertigste nog die volle bos hebben die je nu hebt, dan neem je dit advies ten harte.

Vaak wassen

De hele no poo beweging is inmiddels flink uitgebreid. Mensen die nooit meer wassen, en alleen baking soda gebruiken. Ik heb baking soda een keer geprobeerd en had twee weken lang een bosje touw. Alleen wassen met kokosolie voor een maand, 1x per week zorgde voor een soort van Michael Jackson effect toen hij curly had. Geen fijne look.

Minder vaak wassen en hoofdhuidmassage hadden al een mooi effect

Maar als ik vaker dan 1x per week mijn haar was, dan zit ik met een droge dorre bos. Het haar breekt af, en het verliest glans. Wat voor dure shampoo ik ook gebruik. Op het moment was ik dus 1x per week mijn haar, en gebruik ik droogshampoo om het op te frissen. Ik ga ook minimaal 1x per week zwemmen, dus dan probeer ik dat samen te laten gaan. Een badmuts is niet echt mijn ding. Wel doe ik dan bijvoorbeeld olie in mijn haar om het te beschermen. Ik was mijn haar overigens gewoon met Elvive kokos. Die ruikt zoooo lekker, en maakt het haar lekker zacht en doorkambaar.

Massage

Elke week doe ik een hoofdhuid massage. Met een mix van kokos en olijfolie. Soms met wat honing als het echt heel droog is. Ongeveer 10 minuten lang masseer ik mijn hoofdhuid. Dit doe ik dan voor het wassen. Ik laat de mix het liefst een hele nacht intrekken, maar een half uurtje is voldoende.

Olaplex

Had ik dit maar eerder ontdekt! Ik zag meisjes met prachtig krullend haar op Instagram, en overal de #olaplex. Ik ben toen gaan Googlen en kwam uit bij de Hizi kappers. Gelukkig zitten die ook in Ede, en dus heb ik meteen een afspraak gemaakt.

Olaplex is het wondermiddel die veel sterren gebruiken om hun haar er toch altijd zo stralend uit te laten zien. Het hersteld je haar van binnen uit met maar 1 ingrediënt. Het is niet op dieren getest, en er zit geen olie of andere producten in. Het werd in eerste instantie gebruikt voor het verven, om zo het haar minder te beschadigen. Helemaal blonderen was vaak een ramp. Met Olaplex ziet het er dan gewoon natuurlijk en glanzend uit.

Kijk wat een glans! Dit was na 1x zwemmen, en nog niet gewassen, en net uit bed zonder iets van styling..

Ook op krullend haar is het dus echt fantastisch. Ik heb bij de kapper de maximum hair treatment gehad, en mijn haar is nog nooit zo zacht geweest. Had ik dit maar geweten voor dat ik de hele boel er af had laten knippen. Mijn haar was echt zelfs na het zwemmen nog super zacht, of ik er een liter conditioner in had gedaan. Het pluizen is bijna niet meer, en ik heb ook geen klitten. De volgende aan de beurt is dus zeker weten Keira met al die klitten steeds in haar haar.

Mijn krullen zien er ook echt veel beter uit, en zelfs zonder iets in mijn haar te doen, glanst het als een malle. Ik heb half kroes, half krul, en ben super blij met het resultaat. Dat ga ik zeker vaker doen tot het helemaal goed is weer. Daarna kun je ook thuis de nummer 3 gebruiken, die het een beetje bij houd.

Clip Ins!

Ik ben dol op lang haar. Hoe mooi de krullen nu ook zijn, ik vind lang haar altijd fantastisch. Helemaal tussen bepaalde lengtes in, wil ik nog wel eens clip ins gebruiken. Gewoon omdat ik anders dan weer extentions of een weave laat zetten, die mijn hele haar weer terug bij af zetten. Hele mooie volle clip ins vind je bij https://www.oxyextensions.nl/clip-in-extensions

Wat gebruik jij voor de krullen?

zachte krullen


Lees ook:Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Verbeterhaar

  Mooi geschreven artikel!

 2. Fleur

  Ik heb ook flinke krullen en gebruik altijd de combi Andrelon Perfecte Krul en de gelwax van de HEMA. Van alles al geprobeerd, maar kom altijd terug bij deze combi. En o ja ook niet te vaak mijn haren wassen

 3. Judith

  Ik was ong 70€ kwijt met styling etc.

 4. Judith

  Bij normaal haar zo een drie maanden

 5. Judith

  Ik heb het bij de Hizi kapper laten doen, daar zijn er redelijk veel van door het land

 6. Madelon -Meer Met Mama

  Ziet er prachtig uit. Fijn dat het weer lekker zacht is. Bedankt voor je tip, ik ga is kijken of het hier in de buurt mogelijk is. 🙂

 7. Tessa

  Ik herken het probleem zo! Met wat vochtig weer en net op het juiste moment na het wassen een soort van conditioner erin doen werkt, maar niet altijd en dus… bosje touw! Gelukkig gaat het de laatste weken iets beter, de zon tijdens mijn tijd in Zuid Amerika heeft mijn haar geen goed gedaan. Misschien maar eens in zo’n behandeling investeren. Hoe lang werkt zo’n behandeling?

 8. Jamey

  Ik heb nog nooit een olaplex behandeling gehad maar hoor er zo veel goeds over!

 9. Nathalie - Volgmama

  Ik heb er nog nooit van gehoord. Heb wel een ander soort flesje van Loreal die je alleen bij kappers kunt kopen en die zorgt ook voor veel glans.

 10. Susan

  Olaplex is HEAVEN voor krulletjes! Ik zweer er ook echt bij, werkt ook héél goed als je het hebt laten blonderen bijvoorbeeld. Krullen kunnen dan helemaal uit elkaar zakken maar met een Olaplex-kuurtje is je coupe er zo weer bovenop. Leuk artikel!

 11. Anouk

  Goeie tips! Ik heb zelf ook krullen en word er af en toe gek van dat het zo droog is en pluizig. Zo’n behandeling klinkt me dan ook goed in de oren. Is het duur?

 12. Eva

  Ik heb stijl haar en heb juist weer het probleem dat er niet veel volume in zit. Ik was het trouwens een paar keer per week en gelukkig heb ik er geen last van dat het breekt 🙂

 13. Elke

  Wauw! Ziet er mooi uit. Leuke foto’s ook! 🙂

 14. Emmy

  Wat een mooi resultaat. De foto’s en het model werken zeker ook goed mee aan dat effect, hoor 😉 Maar fijn dat je je middel gevonden hebt. Zo heeft ieder haartype weer andere verzorging nodig, blijkt.

 15. nicole orriens

  Nou ik gebruik meestal argan huidolie van de tuinen. Maar ik wil binnenkort ook een nacht gaan slapen met kokosolie in mijn haar.

 16. Lien

  Hmm, die Olaplex, daar heb ik nog nooit van gehoord. KLinkt zowaar als een wondermiddel!

 17. Joni

  Die olaplex ga ik ook eens opzoeken. Ik heb geen krullebol mqqr soms ook wat futloos en pluche haar…

 18. Danella

  Zelf heb ik super steil haar, ken deze struggles alleen bij m’n zusje, want die heeft wel krullen!

 19. Sofie

  Wat een mooi resultaat zeg. Fijn dat de alles heeft geholpen.

%d bloggers liken dit: