Close
Witte tanden

Zo krijg je makkelijk zelf witte tanden

Als je tanden net niet zo mooi wit zijn als je gewenst had, kun je daar niet altijd meteen een duidelijke oorzaak voor aanwijzen.

Sommige mensen hebben nu eenmaal van nature niet al te witte tanden terwijl er bij anderen juist aanslag of vlekken op komen door bepaalde soorten eten of drinken of bijvoorbeeld doordat ze roken. Wat de oorzaak ook is, je kunt er zelf wel iets tegen ondernemen om je tanden minder geel te maken. Je hoeft daarvoor niet tal van chemische behandelingen te doen maar kunt ook voor meer natuurlijkere producten kiezen. 

 

Kijk altijd goed wat voor manieren er mogelijk zijn

Tanden bleken is een optie maar dit gebeurt met behulp van chemische middelen dus daar zit niet iedereen op te wachten. Zorg er daarbij ook altijd voor dat ze niet té wit worden want dat is onnatuurlijk, zeker als je van jezelf nooit echt een heel wit gebit gehad hebt. Om te proberen de tanden witter te maken kun je ook voor onschuldigere doch effectieve manieren kiezen zoals het gebruik van een speciale tandpasta, mondwater, poeder of een whitening pen.
Witte tanden

 

Hydrateer je mond en maak je tanden witter met mondwater

Als je toch altijd al mondwater gebruikt, is het natuurlijk lang geen gek idee om dan een soort te kiezen waarmee je ook je tanden net even wat witter kunt maken. Een goed mondwater dat je daarvoor zeker kunt inzetten is het Coco Chai mondwater van Dr. Brite. Zij maken mondwaters met verschillende smaken maar dit heeft een licht kruidige smaak door de toevoeging van kardemom, kruidnagel en kaneel. Daarnaast zit er kokosolie en zeezout in waardoor je tanden witter worden als je regelmatig spoelt. Deze ingrediënten zorgen er samen ook voor dat je mond gehydrateerd wordt en je de strijd tegen ongewenste bacteriën kunt aangaan. 

 

Andere kenmerken van Coco Chai mondwater

Gebruik je toch altijd al mondwater? Dan kies je net zo makkelijk een soort die voor meerdere doelen kan worden ingezet. Door de toevoeging van glycerine en Aloë Vera aan het Coco Chai mondwater wordt je mond meteen verzacht en verfrist en maak je ook meer speeksel aan zodat je een droge mond tegengaat. Het mondwater is speciaal ontwikkeld voor mensen met gevoelige tanden en gaat ook allerlei kwalen zoals irritaties en ontstekingen tegen.

 

Laat vlekken en verkleuringen op een verantwoorde manier verdwijnen

Een probaat middel tegen verkleuringen op je tanden dat misschien wat minder bekend is, is tandpoeder. Met het tandpoeder van Uli Breiter kun je verkleuringen die ontstaan zijn door bijvoorbeeld nicotine, wijn, fruitsappen of koffie en thee wegwerken en de tanden weer net zo wit maken als ze ooit waren. Het middel bleekt de tanden maar dit gebeurt op een verantwoorde manier omdat er alleen maar natuurlijke bestanddelen in zitten en er geen chemicaliën aan toegevoegd zijn. 

 

Steeds minder nodig in het gebruik

Het tandpoeder breng je zelf heel eenvoudig aan door wat op een natte tandenborstel te doen en dit op je tanden aan te brengen. Kijk goed in de spiegel welke tanden je ziet als je glimlacht zodat je weet welke je zeker dient te behandelen. Even goed poetsen daarna en het kan beginnen te werken. Als je na een tijdje effect ziet, kun je de frequentie waarmee je het poeder gebruikt terugbrengen om uiteindelijk nog maar twee keer per week het poeder te gebruiken voor onderhoud. Zo blijven je tanden ook de oorspronkelijke kleur houden en hoef je niet bang te zijn dat ze weer snel geel worden. 

 

Na een week behandelen met een pen zijn je tanden veel witter 

Veel mensen denken dat je tanden bleken alleen maar met chemische middelen gedaan kan worden. Gezien het feit dat dit niet altijd even gezond is, zijn ze daar wat huiverig voor maar dit hoeft niet als je kiest voor een product waarmee je het gebit op biologische wijze kunt bleken. Dit doe je namelijk eenvoudig zelf met behulp van de Dr. Brite Whitening Pen met actieve houtskool. Zoals de naam al zegt zit er houtskool in die, samen met het aanwezige natriumbicarbonaat, je tanden binnen zeven dagen tot wel vier tinten lichter kan maken. je voorkomt er ook mee dat er vlekjes op je tanden komen en je kunt de reeds aanwezige vlekken ermee laten verdwijnen.  

 

Schone mond en gezond ogende tanden

Flossen of een tandenstoker gebruiken doe je doorgaans als er iets tussen je tanden zit dat je er niet uit kunt krijgen. Met deze hulpmiddelen verwijder je vaak eenvoudig restjes eten en zorg je voor een gezond en schoon gebit. Daarnaast stimuleert het je tandvlees en als je kiest voor de Dentek Floss en Picks kun je er ook nog eens je tong goed mee reinigen. Zo ga je een slechte adem veroorzaakt door bacteriën op een vieze tong tegen en ruikt je adem ook nog eens lekker naar mint. Groot voordeel van dit product is dat je tanden er ook nog eens witter van worden. 

 

Poetsen met de juiste tandpasta loont echt

Omdat je toch regelmatig je tanden poetst op een dag kun je in het geval van verkleuringen, vlekjes of aanslag er ook meteen voor kiezen een tandpasta te gebruiken die deze problemen tegengaat. Een goed voorbeeld van een dergelijk product is de Mara Expert Houtskool Tandpasta voor witte tanden. De tandpasta werkt op basis van actieve houtskool die in beperkte mate is toegevoegd, zodat je zonder beschadigingen je tanden een heel stuk witter poetst. 

 

Ook met fluoride

De tandpasta bevat ook fluoride. Dit is bij veel houtskooltandpasta’s niet het geval, maar het is wel goed als dit er wel in zit omdat je zo je tanden ook meteen een stuk beter beschermt tegen gaatjes en andere problemen. Zit er geen fluoride in, dan is het beter ook nog een andere tandpasta te gebruiken of fluoride in een andere vorm erbij te nemen. De tandpasta heeft een milde en lekkere smaak zodat je er na het poetsen ook nog eens een frisse mond aan overhoudt.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang