Zo kun je werken aan je zelfontwikkeling

We laten ons in de beslissingen die we nemen vaak leiden door emoties, waardeoordelen en gemakzucht. Dat is funest voor onze zelfontwikkeling. Gelukkig kun je daar eenvoudig iets aan veranderen door het volgen van zelfontwikkelingstraining(en). In dit artikel lees je waarom dergelijke trainingen nodig zijn, wat zo’n training inhoudt en wat het op kan leveren.

Zo kun je werken aan je zelfontwikkeling

•Wat is het probleem?
Grofweg zijn vijf mechanismen te onderscheiden die het maken van authentieke beslissingen in de weg staan.

•Verliesvermijding:
Verlies doet ons doorgaans meer pijn, dan winst ons plezier oplevert. De reactie: we rennen weg van hetgeen ons mogelijk pijn zal doen.

•Status quo:
We hebben een sterke voorkeur voor ‘status quo’. Oftewel: uit gemakzucht neigen we ernaar alles te laten zoals het is.

•Waardeoverdracht:
Nieuwe informatie verzamelen kost energie; we zoeken daarom graag naar shortcuts. Onze percepties en ervaringen zijn daarom leidend in het toekennen van negatieve dan wel positieve waarden aan een persoon of situatie.

•Diagnose vooroordeel:
We zijn dikwijls blind voor tegenspraak. In andere woorden: we zijn slecht in het toegeven aan onszelf dat ons initiële oordeel onjuist was.

•Zelfvertrouwen vooroordeel:
We blijken overmoedig als het aankomt op onze eigen kwaliteiten en negeren in dat geval feiten die ons niet goed uitkomen.

We laten ons in vrijwel al onze beslissingen beperken door emoties, waardoor we de daadwerkelijke leiding over ons eigen leven verliezen.

•Hoe los je het probleem op?
Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat irrationele beslissingen een negatief effect hebben op zowel je professionele als persoonlijke leven. Door patronen te herkennen en te doorbreken, kun je leren om bewuste en authentieke beslissingen te nemen die leiden tot een succesvoller en gelukkiger bestaan.

Een efficiënte manier om dit aan te pakken is door het volgen van een training op het gebied van zelfontwikkeling.

•Essence training:
Tijdens een essence training van Humanication ontdek je alles over de blokkades die jouw authentieke beslissingen in de weg staan.

•Assertiviteitstraining:
Leer alles wat je nodig hebt om beter voor jezelf op te komen, duidelijk je grenzen aan te geven en je zelfvertrouwen te vergroten.Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like