Close

Zo lease je al je interieur bij elkaar!

Soms heb je bepaalde spullen maar voor een beperkte tijd nodig, dus je zou die dingen gewoon kunnen huren ipv. kopen. Maar stel dat je dat apparaat huurt bv een stofzuiger, en het gaat kapot, terwijl je er nauwelijks gebruik van hebt gemaakt, dan heb je meer kosten.

Heb je aan een alternatief gedacht? Tegenwoordig hoef je geen spullen te kopen of te huren, er is een derde optie namelijk leasen. Spullen leasen kan een goede manier zijn om voor een vast maandelijks bedrag te kunnen beschikken over zaken zoals een Apple computer, een wasmachine, ja zelfs een boxspring matras zijn items die je kunt leasen.

Wat is nu het verschil tussen leasen en huren?

In beide gevallen is er sprake van een overeenkomst tussen 2 partijen, waarbij de ene partij, huurt of least van de andere. Het verschil is dat bij leasen, de goederen worden onderhouden en eventueel vervangen indien nodig. Dit is niet het geval bij huur.

Het leasen van verschillende items die je niet perse wilt kopen is dus een heel goed idee.
Je betaald maandelijks een overeengekomen bedrag en je kunt de spullen naar hartelust gebruiken. Als er iets stuk gaat, krijg je een andere, en kun je gezellig weer gebruik maken, van dat apparaat, of het nu een wasmachine of televisietoestel is.

Er zijn voor-en nadelen bij leasen:

Je moet wel even opletten als je spullen gaat leasen, dat je niet meer voor een lease betaald dan het product waard is. Er zijn omstandigheden waar een lease verstandig is, bijvoorbeeld als je voor je werk of zo voor een paar maanden in een andere stad gaat werken, en je appartement beschikt niet over alle spullen die je nodig hebt. Nou dan is leasen een goede optie, en je bent er dan van verzekerd dat de spullen onderhouden worden als dat nodig is. Een auto leasen is ook een goede optie. Maar wees voorzichtig, en lees elk leasecontract goed voordat je tekent. Aan de andere kant moet je zuinig omgaan met spullen die je least. want het is niet de bedoeling dat je onverschillig omspringt met de spullen omdat je ze hebt geleased. Het contract beschermd ook het leasebedrijf. Als partijen zich houden aan het contract kan er een heel fijne samenwerking ontstaan tussen beide partijen.

Spullen leasen

Wat doe je, als je met je handen in het haar zit omdat je spullen nodig hebt, en kopen voor jou helemaal geen optie is? Nieuwe spullen kopen betekent een lening nemen, omdat je gewoon het geld ervoor niet hebt. Maar dan zit je wel jaren vast aan een schuld. Tweedehands kopen betekent het risico lopen om na enkele dagen opgescheept te zitten met een kapot apparaat.

What about leasen? Dat is een mogelijkheid, om zonder veel geld, te beschikken over de spullen die je nodig hebt, zonder de stress van een lening, of de angst voor kapotte apparaten als je tweedehands koopt.

Spullen leasen is een goede manier zijn om voor een vast maandelijks bedrag te kunnen beschikken over zaken zoals een supersnelle Apple computer, een wasmachine, ja zelfs een comfortabele boxspring matras zijn items die je kunt leasen. Het leasen van verschillende spullen die je niet perse kunt kopen is dus een heel goed idee. Je betaald maandelijks een overeengekomen bedrag en je kunt ze naar hartelust gebruiken.

Het grote voordeel van leasen is dat het betaalbaar is, en je geen hoofdbrekens hebt wat onderhoud betreft. Het leasebedrijf zorgt voor het onderhoud. Bovendien wordt elk apparaat of item dat je least vervangen met een nieuwe als het stuk gaat.

Bijvoorbeeld de Apple computer

Is je oude laptop aan vervanging toe, omdat het allerlei geluiden maakt bij het opstarten, en je gerust een boterham kunt gaan klaarmaken voordat je zelf de icoontjes op je desktop ziet?
Als je jaren ploetert met zo een ding is het duidelijk dat je gewoon het geld niet hebt voor een nieuwe, en zeker geen Apple computer. Maar wat als je een echte Apple computer kunt leasen?
Dat kan! De maandelijkse leasekosten zijn zeer betaalbaar. Een no brainer, om al je werk snel en soepel te doen wanneer dat nodig is, zonder plotselinge geluiden, en het hangen van het systeem. Bij eventuele issues krijg je een nieuwe, zo simpel is het bij leasen.

Boxspring Matras

Een van de items die je zeker moet leasen, als je geen goede kunt veroorloven is een boxspringmatras.
Er zijn een heleboel mensen die slapen op een helemaal uitgezakt matras, waardoor ze aldoor last hebben van hun rug. Dit is nergens voor nodig, ook als je een zeer beperkt budget hebt. Je kunt namelijk gewoon een lekker zachte boxspring leasen, voor een betaalbare maandelijkse fee. Je kunt zo jaren goed (en goedkoop) slapen, zonder rugklachten. Na 5 jaar krijg je een nieuw matras.

Wij hebben zelf bijvoorbeeld nu de matras en de wasmachine met een lease contract. Niet perse omdat we het niet kunnen betalen, meer voor het gemak. Het onderhoud, vervanging als het stuk is. Ik wil daar niet over na moeten denken. En ja een goede dure matras is niet meteen een hap uit je budget op deze manier.

⛔️ Leasen kost geld! Zorg wel dat voor je iets besteld dat je de maandkosten wel kunt betalen.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang