Close

Zo ontwerp je zelf jouw droom badkamer

In welke staat is jouw badkamer momenteel? Kan hij nog wel even mee of moet hij echt vervangen worden? Misschien heb je hem wel nog pas onlangs gerenoveerd, maar ben je er toch niet helemaal happy mee.

Feit is dat een badkamer best een grote beslissing is om te kiezen en te laten maken. Veel badkamers zijn kant en klaar en voldoen aan het ‘dit vindt iedereen mooi’ vinkje. Toch zijn dit niet de meest mooie en luxe badkamers. Wil je er echt voor gaan? Waarom zou je niet zelf je droom badkamer ontwerpen? Hoe je dat doet vertellen wij je vandaag!

 

Functionaliteit van de badkamer

Een droom badkamer heeft vaak een bepaalde stijl en wanneer we deze willen gaan bedenken en ontwerpen denken we natuurlijk vaak in plaatjes. Logisch ook, want alleen dan krijgt een idee vorm.

Maak dan ook zeker een moodboard (of meerdere) en werk hierin met mooie items, vormen, kleuren en materialen. Zo krijg je een totaaloverzicht wat hetgeen jij in jouw hoofd hebt.

Kijk je weleens The World’s Most Amazing Vacation Rentals? Daar reizen makelaar Luis D. Ortiz en Instagram beroemdheden Megan Batoon en Jo Franco de wereld over om jaloersmakende reizen te maken. Van super de luxe tot budget komen ze echt in de meest verschillende huizen. Ik geniet er onwijs van en kan niet wachten op een volgend seizoen. Niet in de laatste plaats om alle inspiratie! Weg van de standaard, en op naar huizen waar wat fantasie is gebruikt. Een aanrader als je iets in huis wilt aanpassen zoals dus bijvoorbeeld de badkamer en perfect  voor op een moodboard.

Naast een moodboard is de functionaliteit van de badkamer ook erg belangrijk. Alles moet natuurlijk in orde zijn en in de praktijk goed werken.

Moet je jouw wederhelft telkens storen wanneer je jouw haren moet föhnen? Of kan de douchedeur niet helemaal open omdat je anders tegen het toilet aan zit? Dan moet je aanpassingen maken, want aan dit soort dingen ga je je ergeren. Lever dan liever iets in qua wensen aan het uiterlijk en zet het praktische gedeelte voorop.

De maten van de badkamer

Als het gaat om de afmetingen komt het zich bij een badkamer heel erg precies. Er moeten namelijk wateraansluitingen en afvoeren gelegd worden en wanneer je de kraan bijvoorbeeld op een andere plek wilt dan waar hij nu zit moeten er dingen verlegd worden. Dat is overigens totaal geen probleem, alleen wat meer werk. Weet dat dit het waard is, want je maakt de keuze om te veranderen immers niet voor niets. Belangrijk is dan ook zeker dan je alle afmetingen goed noteert en dubbel checkt.

Past dat ene mooie vrijstaande bad erin? En hoe zit het met die dubbele wastafel? Bekijk alle maten goed van de items die je erin wilt plaatsen en check dubbel of het past om zo teleurstellingen te voorkomen. Hou hierbij ook wat rekening met vrije ruimte voor dat ruimtelijke gevoel.

 

De materialen

Tot slot, voor welke stijl je ook gaat, je komt voor de keuze te staan welke materialen je gaat gebruiken. Kies je voor een glazen deur met plastic profielen en een plastic douchebak? Of ga je voor een stenen gemetselde douchebak? Onze tip: combineer mooie en natuurlijke materialen, zoals steen met hout. Dat werkt supergoed, want het ziet er mooi uit en het is heel sfeervol. Niet geheel onbelangrijk in jouw droombadkamer 😉

Leestip: De grote droom: een eigen groen huis bouwen

About Jolanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang