De zoete aardappel belegd

Ik ben dol op brood, helaas is het niet geweldig in een dieet, en ook past het niet bij het PDS. In mijn zoektocht naar een alternatief vond ik een rage op Pinterest. De zoete aardappel die je werkelijk met alles kunt combineren

De zoete aardappel

Ik vind hem dus heerlijk, deze aardappel die geen aardappel is maar een knol. Het is lekker fris en zoet, en zit boordevol vitamines en mineralen. Je insuline gaat er niet van pieken zoals bij de echte aardappel, en verbrand langzaam. Ideaal in een dieet dus. De zoete aardappel is koolhydraatarm, en je kunt er eigenlijk alles mee als wat je met de reguliere aardappel kunt doen. Je kunt er een zoete aardappel stamppot van maken, frietjes, een zoete aardappelsalade met augurkjes, radijsjes en kikkererwten is een super vervanger voor de ei aardappelsalade!

Ik eet de zoete aardappel meestal rauw met een beetje blue cheese dressing, of met tzatziki, of met hummus. Heerlijk. Of ik stamp hem door de zuurkool, dan is het minder zuur. In de soep met pastinaak is hij ook heerlijk. En bijvoorbeeld geroosterd met rozemarijn, zeezout en een beetje olijfolie.

Maar als de belegde versie kende ik hem nog niet.lekker, de zoete aardappel belegd

Belegde zoete aardappel

Je snijd de zoete aardappel in plakjes, niet te dik, en niet te dun, en je snijd in de lengte. Deze leg je dan in de oven om te grillen, of je doet ze heel simpel in de broodrooster.

Daarna kun je ze dus heerlijk beleggen!

Ik heb de zoete aardappel belegd met:

  • Banaan en pindakaas. Lekker voor de zoete trek!
  • Komkommer, gele paprika, tomaat in kleine stukjes. Met zure room.
  • Tonijn met mayonaise
  • Zoete geitenkaas met honing
  • Plakje oude kaas
  • Leg de aardappelplakjes in de oven met wat olijfolie, zout, peper, kurkuma en paprika poeder. Als je de zoete aardappel daarna belegd met een beetje Philadelphia, hartig beleg als kipfilet, ham, salami… Of een beetje humus.. MMM.Overigens als je frietjes lekker vind, dan is deze manier van kruiden ook echt top! Je kunt het dan in de airfryer doen, of gewoon in de oven maar dan in reepjes ipv plakjes. Zoete aardappel frietjes zijn koolhydraatarm en een stuk gezonder dan reguliere frietjes. Gebruik een yoghurt dip, en leg het vol met guacamole en je hebt een feestmaal.
  • Je kunt het ook weer lekker in de oven leggen met ham en kaas voor een tosti effect!
  • En uiteraard kun je ook alles op een rauwe zoete aardappel beleggen voor het crunchy effect.

Heel simpel, en zo gemaakt. Ook de kinderen waren best enthousiast hier.

Eet smakelijk!

 

lekker alternatief voor brood: de zoete aardappel belegd

Lees ook: De zoete aardappelen, voor jou gezond, voor mij niet.

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

2 gedachten over “De zoete aardappel belegd”

  1. Pingback: Zoete aardappelen, voor jou gezond, voor mij niet.

  2. Pingback: Kindvriendelijke vegetarische recepten | Deze zijn makkelijk en lekker!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven