De zoete aardappel belegd

Ik ben dol op brood, helaas is het niet geweldig in een dieet, en ook past het niet bij het PDS. In mijn zoektocht naar een alternatief vond ik een rage op Pinterest. De belegde zoete aardappel. Ik probeerde wat recepten, en maakte er zelf ook een paar.

IMG 20160611 163728 768x1024 - De zoete aardappel belegdDe zoete aardappel

Ik vind hem dus heerlijk, deze aardappel die geen aardappel is maar een knol. Het is lekker fris en zoet, en zit boordevol vitamines en mineralen. Je insuline gaat er niet van pieken zoals bij de echte aardappel, en verbrand langzaam. Ideaal in een dieet dus.

Ik eet hem meestal rauw met een beetje blue cheese dressing, of met tzatziki, of met hummus. Heerlijk. Of ik stamp hem door de zuurkool, dan is het minder zuur. In de soep met pastinaak is hij ook heerlijk. En bijvoorbeeld geroosterd met rozemarijn, zeezout en een beetje olijfolie.

Maar als de belegde versie kende ik hem nog niet.IMG 20160611 163242 768x1024 - De zoete aardappel belegd

Belegde zoete aardappel

Je snijd de zoete aardappel in plakjes, niet te dik, en niet te dun, en je snijd in de lengte. Deze leg je dan in de oven om te grillen, of je doet ze heel simpel in de broodrooster.

Daarna kun je ze dus heerlijk beleggen!

IMG 20160611 174251 1024x1024 - De zoete aardappel belegd

Ik heb de zoete aardappel belegd met:

  • Banaan en pindakaas. Lekker voor de zoete trek!
  • Komkommer, gele paprika, tomaat in kleine stukjes. Met zure room.
  • Tonijn met mayonaise
  • Zoete geitenkaas met honing
  • Plakje oude kaas

De zoete aardappel belegd met een beetje Philadelphia, hartig beleg als kipfilet, ham, salami… Je kunt het ook weer lekker in de oven leggen met ham en kaas voor een tosti effect! En uiteraard kun je ook alles op een rauwe zoete aardappel beleggen voor dat het extra knapperig is.

Heel simpel, en zo gemaakt. Ook de kinderen waren best enthousiast hier.

Eet smakelijk!

img 20180308 204700 300 - De zoete aardappel belegd
Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - De zoete aardappel belegd
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

One thought on “De zoete aardappel belegd

Ik hoor graag wat jij van mijn blog vind, laat je een reactie achter?