De zoete aardappelen, voor jou gezond, voor mij niet.

OMG ik heb weer eens wat. Ik dacht, ik probeer weer eens iets nieuws. Lekker zoete aardappelen. Daar zat ik dan met letterlijk blaren op mijn tong? Wat nu?
Mijn kinderen zijn alle drie met een fikse koemelkeiwit allergie geboren. Mijn dochter omdat ze prematuur was, deed er nog een schepje bij met haar aardappelzetmeel allergie, en allerlei intoleranties. Zelf kan ik slecht tegen bananen, ik ben niet allergisch maar krijg er krampen van in mijn darmen. Niet echt prettig dus.

Als tiener heb ik gemerkt dat ik niet tegen Cactus kan.Ik was bij een vriend van mijn vader met mijn vader toen ik een glas Spa Cactus kreeg  (dat was net een hype in die tijd) na een half glas voelde ik mijn keel pijn doen, en kreeg het idee dat hij langzaam dicht geknepen werd. Ik durfde niets te zeggen, maar dronk de rest niet meer op. Nooit eerder had ik dat gedronken of mee gemaakt. Een paar jaar later kreeg ik dat zelfde gevoel, toen ik vroeg aan de gastvrouw wat ik te drinken had gekregen zei ze, een sapje met van alles en nog wat; mandarijn, ananas en cactus. Ik wist dus genoeg. “Het spijt me maar ik drink de rest niet op, ik kan niet tegen cactus.”

Zoete aardappelen allergie?

In het kader van gezond en healthy eten kwam ik de zoete aardappelen tegen. Volgens mijn dochter erg lekker. Dus gaan we dat eens proberen. De zoete aardappelen lagen al weken in huis te wachten tot ik ze eens ging maken, maar hoe moet dat eigenlijk. Vandaag had ik weinig inspiratie en weinig te eten in huis, dan maar die gekke grote zoete aardappelen maken. Even via internet kijken hoe je het klaar maakt. Nou ik vond het niets qua eten, net wortelen die met suiker zijn gekookt. Niet echt mijn ding dus. Daarna een bakje soya yoghurt met “Eat Natural Noten en zaden” Heerlijk is het, maar binnen een paar secondes heb ik een pijnlijke dikke tong.voedselallergie

Blaren links, rechts en boven op mijn tong. Hij voelde verdoofd net of je bij de tandarts vandaan komt. Ik ben alleen met alleen de jongens thuis, dus niemand die 112 kan bellen als het echt mis gaat. Wat is dit? Een allergische reactie, maar voor wat? De noten of de zoete aardappelen?? Mijn jongere zusje heeft ook sinds kort een hazelnoten allergie. Ik zag mezelf al met een dikke kop,  keel en lippen,  niet meer kunnen praten.  Wie belt dan 112? Ik zag mezelf al in het ziekenhuis met twee hysterische kinderen om me heen. Ik eet vaker noten, juist met dit dieet. Heerlijk amandelen, walnoten en hazelnoten zijn mijn favoriet. Maar ook mijn zusje at voorheen gewoon noten, dus wie weet is het toch mis?! Ik raakte echt in paniek.  En wat doe je als je in paniek bent?  Juist,  je belt je moeder. De enige die ik altijd bel als ik in paniek ben.. Mama..

Gedurende het gesprek met mijn moeder, voel ik mijn tong al minder pijnlijk worden en ook minder dik. Ook slinken de blaren wat. Hopelijk was dit het dan… maar ik durf morgen niet de noten te eten bij het ontbijt en de zoete aardappelen laat ik ook maar even links liggen. Just to be save.

Is me dat even schrikken zeg..

Photo by kochtrotzVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

4 reacties op “De zoete aardappelen, voor jou gezond, voor mij niet.”

  1. Já wil maandag bellen voor bloed test want dit wil ik niet nog eens mee maken

  2. Jeetje wat een heftige reactie! Geen idee waar het aan kan liggen idd. Maar misschien een voedingsdeskundige wel?

  3. ohhh wat vervelend zeg echt naar, misschien even langs de dokter gaan dan weet je precies wat het is!

Reacties zijn uitgeschakeld.

%d bloggers liken dit: