Lekker slapen in de zomer

zomer beddengoed

Het duurt nog even, maar de zomer is toch echt weer in aantocht! Wij kunnen niet wachten tot we weer op het terras kunnen zitten of op het strand kunnen liggen. Naast de heerlijke temperaturen in de zomer, zorgt dit wel voor een warme slaapkamer. Dit is niet altijd even fijn en kan zorgen voor een onrustige nachtrust. Het is dan ook van groot belang om je slaapkamer fris en licht te houden.

IMG 7274 - Lekker slapen in de zomerZomer beddengoed

Je hebt natuurlijk de standaard dingen waar je aan denkt om je slaapkamer fris te houden, bijvoorbeeld de gordijnen dichthouden en een airco/ventilator plaatsen. Ook een muggen net is in deze periode echt wel heel handig. Maar heb je ook al eens gedacht aan het aanpassen van je beddengoed? Met wat kleine aanpassingen kun je al zorgen voor een fris bed, waardoor dit ook jouw nachtrust optimaliseert.

Je begint natuurlijk bij het dekbed zelf, want heb je een vier seizoenen dekbed of een winter- en zomerdekbed? Denk zeker eens na over de aanschaf van een donzen zomer dekbed. Door een licht donzen dekbed heb je toch het comfort van een deken, maar niet de hitte van een donzen winter dekbed. Ook wanneer je een vier seizoenen dekbed hebt is het zeker de moeite waard om te kijken naar een zomer dekbed. Een zomer dekbed kun je ook gebruiken in de warme lente, of nazomer in het najaar.IMG 7267 - Lekker slapen in de zomer

Belangrijk! 

Yumeko donzen dekbedden en kussens mogen sinds 2016 (als eerste merk in Nederland!) het label van het Responsible Down Standard (RDS) voeren. Dit houdt in dat ieder veertje en donsje traceerbaar is en sluit dierenmishandeling uit. Zij zijn dan ook erg trots op dit certificaat. De Yumeko donzen dekbedden komen volledig van Nederlandse bodem: zowel de eendenfarm waar het pure eendendons en de veertjes vandaan komen als het bedrijf waar de dekbedden worden vervaardigd, bevinden zich in Nederland. Al voordat het RDS-label bestond hebben ze hiervoor gekozen, omdat ze er volledig zeker van wilden zijn dat er geen dons van levend geplukte dieren, of van dieren uit de foie gras industrie, in hun dekbedden en kussens zit. Ze willen ook zeker weten dat de arbeidsomstandigheden en het productieproces aan onze Yumeko standaarden voldoen.IMG 7269 - Lekker slapen in de zomer

Katoenen zomer beddengoed

Naast een zomer dekbed is de aanschaf van fris en dun beddengoed ook zeker een must. Door voor bedlinnen van 100% katoen te kiezen in combinatie met een lichte kleur, scheelt dit veel warmte in de zomer. Ook geeft dit meteen een lichte en frisse uitstraling aan je slaapkamer. Persoonlijk ben ik zelf erg tevreden voor een dekbedovertrek van 100% katoen en ik merk zeker verschil qua warmte. Deze is ook nog eens heel erg zacht en kraakt een beetje mee. Hierdoor krijg je dat echte 5***** hotel gevoel. Een beetje vakantie in eigen bed.

Wat doe jij eraan om je slaapkamer zomerproof te maken?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

11 comments on “Lekker slapen in de zomer

  1. Leuke blog, typisch iets waar ik nooit over nadenk, maar als ik t dan lees denk ik; Ah ja, das een goeie! Ik heb een vierseizoenen dekbed. Maar is toch vaak in de zomer minder comfortabel.

  2. Ik heb altijd een dons nodig om onder te slapen, ook in de zomer. Maar soms is dat toch net te warm, dus dit is wel handig!

  3. Zelf ben ik echt voorstander van hoe voller hoe beter. Vind dat zo lekker slapen

  4. Wat erg eigenlijk, heb er nooit bij stilgestaan dat dekbeddendons ook uit de verkeerde industrie kan komen. Iets om over na te denken – net als zo’n zomerdekbed trouwens. Ga het onthouden!

  5. Ik heb zelf echt altijd een gevoel van zwaarte op me nodig. Ongeacht welk seizoen het is. Slapen onder een lakentje lijkt me daarom echt VRESELIJK!

  6. Ik heb zelf 1 dekbed voor de 4 seizoenen en heb dit ook nodig. Ben zo iemand die altijd wel graag onder een deken ligt, of het nu warm of koud is. Ik pas eerder mijn pyjama aan aan het weer.

  7. Mijn belangrijkste actie is helaas een muggennet ophangen. Want het stikt hier echt van de muggen zomers. Verder doe ik het winterdeel van het dekbed af.

  8. Ik heb overal horren in huis ook in de slaapkamers. Dus in de zomer slaap ik altijd met een open raam. Mijn heerlijke winterdekbedje ruil ik in voor een mindere dik dekentje of als het echt bloody hot is, alleen de dekbedhoes!

  9. Handig blog! Ik slaap onder 4 seizoenendekbed. Overtrek vaak 100% katoen. In de zomer dan, in de winter hou ik ook van flanel haha. Mijn man slaapt het liefst als het echt warm is alleen onder een overtrek, ik kan dat niet heb het gevoel dat ik dan niet over me heen heb..

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: