Close

Met deze zomerbaantjes komt de tiener de zomer wel door!

De lente is begonnen, de zomer is in aantocht. Dat staat synoniem voor heerlijke dagjes naar het strand, gezellig borrelen op terrasjes en relaxen op de camping. Maar de kinderen krijgen ook zomervakantie. Als het aan hen ligt wordt dat zes weken Fortnite, uitslapen en onbeperkt naar de Mac. Ondertussen willen ze ook nieuwe kleding, de iPhone X en gezellig met vriendinnen dagjes weg.

De lange zomervakantie is dus de uitgelezen kans om even wat bij te verdienen. Vaak houden ze er zo ook een leuk weekendbaantje aan over.

We zetten de leukste vakantiebaantjes voor tieners op een rij.

1. De krantenwijk

Wie heeft dit baantje niet gehad ? Een krantenwijk is ideaal als zomer of bijbaan.
Een beetje door de wijk wandelen terwijl de zon op je hoofd schijnt, en er nog voor betaald worden ook. Misschien krijg je ook nog een fooi van de plaatselijke bakker of kapper ! En als je echt een bikkel bent ? Dan hou je dit baantje vast tot diep in de winter, dan kan je met een kerstwens langs de deuren voor nog meer fooien, maar dat komt later wel.

Schrijf je in bij een uitzendbureau

Als student heb ik de allerleukste baantjes en vakantiewerk gehad via een uitzendbureau. Helemaal als je nog geen flauw idee hebt wat je wilt in het leven is dit ideaal om verschillende beroepen te ontdekken. Ik heb zo bijvoorbeeld ontdekt dat ik het liefst voor mijzelf werk. Nu dat ik alweer zo een 20 jaar voor mezelf werk, ben ik uiteindelijk weer een uitzendbureau binnen gelopen om te kijken of ik nog relevant ben.
Ik had vroeger echt de allerleukste banen. Van het McDonalds kinderfonds een bal organiseren, tot een op een fotolaboratorium dias ontwikkelen. Ik heb op veel verschillende kantoren gewerkt als receptioniste, assistente, koffiejuffrouw en noem maar op. In Spanje werkte ik weer in de zorg via een uitzendbureau. Of interieur verzorgster (mooi woord voor schoonmaken) is ook een vacature die er regelmatig is. Via een uitzendbureau betalen ze vaak ook beter. Het mooie is ook dat je echt kans maakt op een vaste baan, en

3. Klusjes

Klusjes doen het altijd goed. Vooral in de zomer, wanneer de tuinen zijn overwoekerd met onkruid, er hele kolonies mieren op zoek gaan naar eten en de schuttingen gehavend zijn door de winter. Genoeg te doen dus. Ga bij de buren langs en vraag of ze een betaald klusje voor je hebben! Of langs opa, die heeft waarschijnlijk naast die keiharde euro’s ook een goed gesprek klaar liggen. Je moet wat over hebben voor die nieuwe jeans.

4. Vakkenvullen en winkel werk

In die verzengende hitte is de koelte van een airco soms heerlijk. Dus waarom zou je tijdens je zoektocht naar verkoeling niet meteen wat pakken melk of hagelslag in de schappen van de winkel neerzetten ? En het leuke is, je komt er waarschijnlijk ook wat vrienden tegen die hetzelfde doen. Als alternatief kun je misschien ook kijken als verkoopster. Vanaf 16 mag je achter de kassa, en kun je ook in je favoriete kledingwinkel aan de slag. Hello personeelskorting!

5. Help een rozenkweker

Bloemen houden van de zon, mensen houden van bloemen en je maakt je moeder er waarschijnlijk ook erg blij mee. Dus waarom zou je een bloemenkweker niet helpen met zijn werk ? In de zomerperiode komt hij handen tekort. Jij hebt een paar handen over, dus zal dit een prima vakantiebaantje zijn. Ga op zoek ! Nederland staat bekend om zijn bloemen, dus er zit vast een kweker in de buurt.

6. De horeca

Ook de terrassen zitten overvol in deze tijd van het jaar. Helpen in de bediening van een restaurant of ijssalon is ook een leuk bijbaantje. Het verdient lekker en je hebt gratis toegang tot een verkoelend ijsje of drankje, niet onbelangrijk als de temperaturen je een rood hoofd geven. Voor de Mac fans, die betalen niet eens zo heel slecht! Er zijn volop doorgroeimogelijkheden en ze zijn best wel heel flexibel met shifts. En ook hier: personeelskorting.

7. Lekker naar het buitenland

Met een leuke stage overeenkomst kun je vanaf 16 jaar ook je stage lopen in het buitenland. Anders mag je vanaf 18 jaar overal in Europa werken waar je wilt. Wat dacht je van animatie op een camping, helpen op een boerderij in Frankrijk, of dansen in Disneyland? Vaak betaald het allemaal niet denderend, maar als je nog gewoon op school zit, dan is het een hele goedkope vakantie.

8. Wat dacht je van de camping?

Over de camping gesproken, ook in Nederland kun je hier aan de slag. Vanaf 16 jaar kun je al op een camping aan het werk als entertainer, in de bediening of algemene hulp. Zo heb je toch een beetje dat vakantie gevoel.

Het is een kwestie van rondbellen naar uitzendbureaus en sites met zomerwerk in de gaten houden. Wel moet je er snel bij zijn, want de baantjes gaan enorm hard in de zomer!

Meer tips voor tieners vind je op fabulouslifeofateenager.nl

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang