Zomervakantie tip! Vrij reizen met de kinderen

Je hebt het vast al gezien op TV, de reclames van de NS over Kids Vrij Reizen? Ik werd er iig heel erg enthousiast van. Zoals alle ouders wel weten, het is zomervakantie, en dan kun je alle tips over uitjes met de kinderen wel gebruiken.

Met de trein

Nou vinden de meeste kinderen het altijd wel leuk om met de trein te gaan, maar ga je als ouders toch eerder met de auto, omdat het makkelijker, en meestal ook goedkoper is. Met Kids Vrij Reizen, hoef je voor de kinderen iig al niet meer te betalen als jij een abonnement hebt. Dus dat obstakel is al weer weg. Vaak is de aansluiting naar pretparken en dierentuinen ook vrij goed, en koop je het samen dan zit er nog wel eens een leuke korting bij.

Ikzelf heb geen rijbewijs, en woon erg ver van mijn familie en vrienden vandaan, dus gaan regelmatig met de trein. Met de oudste is dat geen probleem, die kijkt lekker naar buiten of gaat in gesprek met de medepasagiers. Zo is zij een keer in Amsterdam aangekomen met haar haar prachtig ingevlochten door een kapster, en weet zij nu heel veel over studeren of beroepen waar zelfs ik niks van weet. Een goede les in het sociaal zijn, waar ik eigenlijk zelf best wat van kan leren.

Voor de kleinste neem ik vaak een extra flesje mee, wat lekkers en een boekje. Ook neem ik haar op schoot en vertel dan wat er allemaal buiten te zien is. Machtig interessant vind ze dat. Zo is een reis snel voorbij. Ik vind het fijn om eens echt lekker met ze samen te zitten en te kletsen, mijn telefoon leg ik dan ook weg. Behalve om af en toe een foto te maken.

Wij doen ook wel eens gewoon op de kaart prikken waar we heen willen, het gaat dan echt om de reis, een soort van avontuur. We doen dit uiteraard niet in de spits ofzo, dus echt last van de drukte heb je dan niet. Voor ons is de treinreis zelf al echt een deel van het uitstapje, en mijn verloofde vind het fijn dat hij ook eens niet hoeft te rijden.

Vind jij de trein ook zo een leuk uitstapje met de kinderen?

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

2 thoughts on “Zomervakantie tip! Vrij reizen met de kinderen

  1. oooh dat lijkt mij vreselijk!! Ik vind de trein niet zo duur, en hoef nu ook niet meer voor Keira te betalen. Ik vind het ook vaak echt gezellig in de trein

  2. Zelf vind ik de trein veel te duur plus we hebben geen ov in t dorp. Fay is nu sowieso nog gratis dus daarvoor hoef ik t niet te doen. Maar kan me voorstellen dat t wel fijn kan zijn met goede ov en als je geen rijbewijs hebt..

Comments are closed.