Close

7 tips om te doen tijdens de zomervakantie!

We willen allemaal ontspannen en ontladen als we eindelijk vakantie hebben, ook de kinderen hebben dat nodig na een zwaar schooljaar. Maar wat als je budget niet zo groot is ? En heb je nou echt geld nodig om leuke dingen te kunnen doen ? Nee hoor, lees deze zeven tips maar even.

1. Picknicken

Nu de zomer in aantocht is, is picknicken een hartstikke leuke bezigheid dat niets hoeft te kosten. In de koelkast staan vast nog wel wat slaatjes en vruchtensap, en een oud kleed of laken is ook wel te vinden. Trek erop uit ! Maak een boswandeling en lunch lekker tussen de bomen en vogels.

2. Het strand of gewoon de achtertuin

De verkoelende zeelucht, de meeuw die jouw patatje op wilt eten en het hete zand tussen je tenen. Een bezoekje aan het strand kost niets en is heel leuk ! Een ideale manier om de hitte te ontvluchten, een verkoelende duik te nemen en het echte zomervakantie gevoel te ervaren. Omdat voor ons het strand toch wel ver is, gaan wij regelmatig naar De Zanding in Otterlo of het Henschotermeer in Woudenberg. Dat is wel echt mijn favoriet. Het strand is prettig en het water is zo fris en lekker!

Henschotermeer
Hoe chill is dit dan? Gewoon in het midden van het land!

Uiteraard is een opblaasbad in de tuin ook mega relaxed. Je hoeft nergens heen en je hebt alles bij de hand. De kleine en haar vriendinnetjes zitten er bijna dagelijks in, maar op dit moment heeft de puber het met haar vriendin ingepikt. Lekker afkoelen voor het slapen gaan, chipjes en wat drinken erbij. Voor hun echt vakantie!

3. Fietsen

In de zomervakantie is het natuurlijk erg leuk om de wereld per fiets te verkennen. Beetje koeien kijken als je langs een weiland fietst, of even wat drinken op de oude vesting van een eeuwenoud dorpje. De wereld is groter dan alleen de achtertuin, ga het ontdekken ! Ik zou dolgraag een elektrische fiets willen uitproberen. Het lijkt mij heerlijk om lekker met de kleine achterop naar een meer in de buurt te fietsen. Gewoon fietsen vind ik met dit weer net te heet en te zwaar. Het dichtstbijzijnde meer is ongeveer 45 minuten fietsen. Met 40c net even to much zeg maar.

De puber smeekt ook al om een elektrische fiets. Zij gaat bijna dagelijks met vriendinnen naar Bennekom om daar lekker te zwemmen. 1 Vriend heeft een elektrische fiets en daar hangt ze wel eens aan. Gaat het net wat sneller. Zal nog wat worden als ze na de vakantie elke dag een half uur heen en terug mag fietsen naar haar nieuwe school!

Ik ga toch nog wel even kijken hoor. Het is zo makkelijk en het geeft zoveel vrijheid. Helemaal als je zoals ik nog geen rijbewijs hebt.

henschotermeer

4. Kinderboerderij

Geitjes aaien, kippen voeren, en kijken hoe het varken zich wast in de modder van zijn verblijf. Een bezoekje naar de kinderboerderij is vaak helemaal gratis en leuk om te doen.

5. De speeltuin

Een openbare speeltuin is bijna altijd gratis. Neem een flesje drinken mee en schommel alsof je leven er vanaf hangt. Ook ouders kunnen er zich ongegeneerd weer kind voelen als ze samen met de kleinste van de glijbaan af glijden. Met een emmertje en schepje zijn de meeste kleine kinderen wel even zoet.

6. Gratis festival

In het zomerseizoen barst het van de festivals. Er zijn evenementen en festivals die compleet gratis zijn, en vaak mag je ook nog je eigen eten en drinken meenemen. Dus Google je suf naar een leuk evenement bij jou in de buurt, met dat mooie weer zal je vast wel iets vinden wat je leuk vindt. Ik weet dat ze hier in Ede de Lazy Sunday hebben met een live band, en ook is er Heideweek met verschillende live optredens en veel leuks om te doen met kleine kinderen.

7. Maak foto’s

En maak een instagram account aan waarop je de wereld door jouw lens laat zien aan al je nieuwe volgers. Een pasgeboren zwaantje of een lieveheersbeestje dat drinkt vanaf het blad van een mooie bloem. Ontdek de wereld in al haar glorie. Want veel mooie dingen kosten helemaal niets !

 

8. Meer tips!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Comments are closed.

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang