Close

De zorgverzekering voor vrouwen in 2018, welke neem jij?

Je gelooft het niet, maar we lopen alweer tegen het einde van het jaar aan. Tijd dus om vast te gaan kijken naar een goedkope zorgverzekering voor vrouwen in 2018. Kijk je mee?

 

Een zorgverzekering voor vrouwen in 2018

Elk jaar weer vergeet ik het, en zitten wij dus weer met een mega hoge verzekering dit jaar. Nou hadden we dus afgesproken om nu al te gaan rondkijken, zodat we straks in 2018  niet weer met de duurste verzekering ter wereld zitten. Ook de dekking is enorm belangrijk, want echt waar ook die is ruk bij deze verzekering.

 

Dekking

Bij de zorgverzekering voor vrouwen moet je echt kijken naar andere dingen dan bijvoorbeeld voor mannen. Ook kan het zo maar zijn dat de verzekering voor een heel gezin voordelen heeft, maar kan ook fiks duurder uitvallen. Let dus goed op wat je belangrijk vind.

Tandarts

Wat ik heel belangrijk vind is dat bijvoorbeeld de tandarts goed verzekerd is. Ik ben er trots op dat niemand (behalve mijn man)van ons gaatjes heeft, en dat we alledrie vrolijk bij de tandarts weg gaan. Uiteraard doe ik daar zelf veel aan, maar ik vind de tandarts heel belangrijk.

Medicatie

Ik heb zelf altijd gezeur met mijn gezondheid, en gebruik daar best wel wat medicatie voor. Wel heb ik bijvoorbeeld bij deze verzekering een deel van mijn sporten vergoed. Dit omdat zij doen aan voorkomen is beter dan genezen.

Wat bijna nergens in het pakket zit zijn de ADHD medicatie: Equasym. Dit ga ik dus nu wel opzoeken waar het in 2018 wel vergoed wordt, want je betaald steeds meer. Hoeveel eigen bijdrage je ook neertelt. Echt van de zotte.

PCOS

Helaas heb ik best vaak onderzoeken in het ziekenhuis ivm de PCOS, want dan gaat het weer heel slecht, of zit er weer een grote poliep die er uit moet. En het is nogal vervelend. Ook heel kostbaar want het is niet altijd vergoed. Gelukkig hoef ik niet meer te denken aan een zorgverzekering voor zwangerschappen, maar moet ik vreemd genoeg wel een verzekering hebben die daar dus goed in is.

Bij een zwangerschap moet je denken aan echo’s, het kraampakket, nazorg en dan de babyzorg. Vooral het kraampakket kan heel kostbaar zijn trouwens, ik zelf had wat dat betreft mazzel, en hoefde niets bij te betalen, ook niets van het ziekenhuis. Echt iets waar je op moet letten. Bij PCOS moet je naar diezelfde gynaecoloog, en kijken naar een vergelijkbare nazorg. Wil je nog kinderen, dan is het belangrijk dat ook die zorg in het pakket zit van 2018.

De kinderen!

Gelukkig zijn de meisjes meeverzekerd in een goede gezinsverzekering. Daar let ik ook op. Wij zijn niet de meest handige mensen in de wereld, en een been is zo gebroken. Fysiotherapie is dus ook iets wat op onze lijst staat.

Ook vind ik dat we natuurlijk naar de huisarts moeten kunnen gaan wanneer we willen, en dat wij die en het ziekenhuis gewoon zelf uit mogen kiezen. Niks ergers dan een gedwongen huisarts waar je niks mee hebt.

 

Wat vind jij belangrijk in de zorgverzekering voor 2018?

foto’s van de vrouwen zijn van Shutterstock

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

9 thoughts on “De zorgverzekering voor vrouwen in 2018, welke neem jij?

  1. Wij zitten bij zilverenkruis al jaren en daar zijn we tevreden over.

  2. Ik ben minderjarig dus dit wordt voor mij geregeld door mijn ouders. Ik weet er ook niet zo veel van, dus ik vind het interessant om er meer over te lezen.

  3. Ik zit ook al jaren bij CZ en heb ook een aanvullende verzekering en ook tandartsverzekering. Ik heb er verder geen omkijken naar en ik weet dat ik goed verzekerd ben

  4. Ik vind dit altijd wel een dingetje, zeker omdat het steeds duurder en duurder wordt. Wij zijn nu verzekerd bij VGZ, maar ik ga zeker even rondkijken naar andere zorgverzekeraars.

  5. De huidige verzekeraar bevalt me goed, maar het is idd wel goed om alvast weer even te oriënteren voor komend jaar

  6. Goh, er is zoveel tegenwoordig he… Wij laten ons daar tegenwoordig wat in helpen, nadat bleek dat een aantal verzekeringen toch wat dubbel liepen… Ook zonde van je maandelijks bedrag dan ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang