Close
overstappen zorgverzekering

Overstappen van zorgverzekering, dit moet je weten.

We zitten alweer in de laatste weken van het jaar. Tijd om de zorgverzekering weer eens te vergelijken.

Hier ben ik vorig jaar, voor het eerst sinds ik in NL woon, overgestapt. Van dezelfde verzekering die ik eigenlijk altijd had voor ik uit NL vertrok. Maar toch merk je dat bepaalde verzekeringen beter werken tijdens bepaalde periodes.

Zoals nu heb ik nieuwe ADHD medicatie, die niet overal wordt voorgoed. Het loont (want duur) dus om dat uit te zoeken. Ook kreeg ik tips om met de kleine naar een osteopaat te gaan voor het slapen. Dus nog iets om te bekijken waar je het beste uit zou zijn.  Net als bijvoorbeeld de beste zorgverzekering met fysiotherapie aangezien mijn knie niet helemaal meer doet wat hij moet doen (overgewicht)

Tips om te vergelijken

Tijdens Prinsjesdag hebben we wederom te horen gekregen dat de zorgpremie “licht” gaan stijgen, dat loopt mooi in lijn met je bloeddruk als je weer een acceptgiro van je zorgverzekeraar op de mat krijgt. Om te voorkomen dat we met hoofdpijn naar de huisarts moeten besluiten we om eens te kijken naar andere zorgaanbieders. Maar waar moeten we op letten?

Zorgpolis op maat

In een jaar tijd kan er veel gebeuren, ook op het gebied van gezondheid.
Misschien ben je in het afgelopen jaar genezen van een vervelende kwaal of heb je na een tijdje revalideren de fysiotherapeut niet meer nodig. Dan is het verstandig om je huidige polis eens tegen het licht te houden en kun je goedkope zorgverzekeringen vergelijken. Misschien is er een kindje geboren en heb je dus te maken met een groter gezin, ook dan doe je er goed aan om rekening te houden met deze verandering op het gebied van je zorgverzekering.

Overstappen naar een andere verzekering

Nu je weet wat voor zorgpolis het beste bij je past kun je gaan kijken naar een zorgverzekeraar die het beste aanbod heeft. Je hebt tot 1 januari de tijd om de overstap te maken. Let er wel op dat je geen betalingsachterstand bij je huidige zorgverzekeraar hebt, want dan is het niet mogelijk om je verzekering op te zeggen, in dit geval loopt je polis gewoon door. Neem rustig de tijd om alle premies met elkaar te vergelijken, je wilt tenslotte niet misselijk van spijt naar de huisarts omdat je de verkeerde keuze hebt gemaakt.

Eigen risico

Helaas hebben we tegenwoordig te maken met een verplicht eigen risico van 385 euro. Dit bedrag betaal je elk jaar. Dit is wat anders dan een eigen bijdrage, dit geldt voor een select aantal zorgvormen. Je doet er goed aan om jezelf even goed in te lezen, want er zit verschil tussen deze twee. Sommige vormen van zorg worden niet, of gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar, neem dit mee in je keuze als je besluit om over te stappen. Kortom, ga er rustig voor zitten en neem de tijd om te beslissen. Je gezondheid is nu eenmaal het belangrijkste bezit, maar het moet uiteraard wel te betalen zijn..

zorgverzekering vergelijken

 

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang