Close

Wat zou jij tegen je 20 jarige zelf zeggen?

Life after 40! Als je nu jezelf van 20 jaar geleden advies mocht geven, wat zou het zijn? Ik vroeg een aantal bloggers wat zij zouden zeggen als ze 20 jaar terug konden gaan. Wat zou jij zeggen?

Lieve 20 jarige Judith

Er is zoveel waar ik je voor zou willen behoeden, maar waarschijnlijk is het ook allemaal een leerproces. Een leerproces waarvan ik niet alles had willen missen.

Wel denk ik dat je beter naar je instinct zou moeten luisteren, vooral bij mannen en vriendinnen. Laat je niet zo beïnvloeden, over 20 jaar zijn ze allemaal verdwenen! Je eigen instinct is het best! Grijp die kansen nu, en laat het niet allemaal gaan voor een man. Hij pakt zijn kansen uiteindelijk, en jij denkt nog wel eens terug aan de tijd dat je een US werk visa of een date met Keanu Reeves voor hem hebt laten gaan.
Ook moet jij je niet zo gek laten maken om je gewicht. 50Kilo is niet dik, wat je dunnere vriendinnen ook zeggen. Je bent prachtig zoals je bent, en wie je bent. En trust me, over 20 jaar kijk je met weemoed terug op die spillebeentjes!

Laat de echt gekke dingen even voor wat ze zijn, uiteindelijk krijg je dus wel die 2 kinderen waarvan de dokter zegt dat het onmogelijk is.. Je hebt nog wat uit te leggen later..

Ga vooral door met reizen, ga meer en vaker lekker stappen, wees niet zo verlegen en stap op mensen af! Vertel niet al je ideeën aan iedereen want ze gaan er mee vandoor, en schuif niet al je kansen door aan je vriendinnen, maar hou ze zelf!

De bloggers

Annette: Oei lastig, ik denk dat ik me 20 jaar terug veel drukker maakte om wat nu futtiliteiten lijken. Dus ik zou tegen mezelf zeggen; Komt wel goed schatje hahaha en toen was ik ook net voor het eerst moeder geworden dat was ook een ware zoektocht. www.annagesgracefully.com

Jolinda: Trek alles aan, ook al denk je dat je hier en daar wat te rond bent. Het wordt er niet slanker op!! Nu kan het nog, gewoon doen dat naveltruitje! www.missforty.nl

Madeleine: Voldoe niet aan de eisen van anderen waaraan je denkt te moeten voldoen maar voldoe aan de wensen van jezelf. www.puuropreis.nl

Rory: Lieve Rory (van 25 jaar), ik wens je toe dat je over een jaartje of twintig zo veel meer jezelf bent. In het leven staat zoals je dat eigenlijk altijd van binnen hebt willen doen. Status, een goede baan, een groter huis, veel vakanties? Het lijkt heel leuk maar dat is niet waar het om draait. Ik gun je dat het ‘masker’ af gaat. Weg met de sociaal wenselijke dingen. Be yourself. www.40envoorheteerstmoeder.nl

Joyce: 20 jaar geleden kwam ik zo ongeveer uit mijn diepste dal. Nooit had ik gedacht dat ik weer zo mezelf zou kunnen hervinden. Nu terugkijkend zou ik mezelf het advies willen geven om niet zoveel op mijn ouders af te geven, maar juist wat meer na te denken over hoe zij het bedoelden.
Ik weet dat mijn ervaringen me gemaakt hebben tot wie ik ben en dat is prima. Toch denk ik dat ik meer van mijn ouders aan had kunnen nemen en ze minder verdriet had hoeven doen. Nu ik zelf kinderen heb snap ik pas waar hun bezorgdheid vandaan kwam. www.mamsatwork.nl

Lodi: Geniet van het leven, ga reizen, ga feesten en geniet. Gelukkig heb ik dit gedaan, maar toen wist ik niet, hoe ik hier elke dag nog aan terug zou denken. Toen vond ik het heel gewoon dat ik alles achter liet en een jaar ging reizen. Nu 20 jaar later ben ik zo blij dat ik dit allemaal gewoon deed. Ieder die er commentaar op gaf en zich zorgen maakte over mijn ‘pensioen’. Ha! Nu kan ik niet zo makkelijk meer weg, met twee kinderen die zorg nodig hebben is een nacht logeren voor hun al bijna niet mogelijk. Niemand neemt me die jaren meer af. www.lodiblogt.nl

Martine: Ik zou van alles anders doen als ik het nog een keer kon doen, maar alles wat ik meegemaakt heb is ook bepalend geweest voor hoe mijn leven nu is. Als ik mezelf al advies zou geven is het meer voor mezelf kiezen en me minder aanpassen aan de behoeftes van anderen. Ik vind het nu nog steeds lastig om uit te zoeken wat ik zelf echt wil . www.duizenden1dag.nl

Wat zou jij tegen jezelf zeggen? Of als je nog zelf in de twintig bent, neem ons advies ter harte!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

4 thoughts on “Wat zou jij tegen je 20 jarige zelf zeggen?

  1. Leuk om te lezen! Ik kan me in de meeste dingen wel vinden. Ik zou zeggen dat het niet uitmaakt wat anderen van je denken. Daar was ik toen heel veel mee bezig!

  2. Grappig, ik word in december 20 dus misschien niet echt iets voor mij haha maar wel leuk om te lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang