Op de rode loper zie je het heel vaak voorbij komen. Een man in all black. Zwart shirt, zwart pak, liefst nog een zwarte zonnebril erbij. Ik vind het altijd zo strak staan. Een soort van hetzelfde als de LBD voor vrouwen.

Zwart overhemd

Afgelopen weekend was het bijvoorbeeld Pasen. Bij ons is het inmiddels wel traditie dat we op ons paasbest dan wat leuks gaan doen. De meiden netjes, wij ook netjes. Mijn man had net een nieuw Profuomo overhemd en wilde deze natuurlijk aan. Ik vond het al lang best, want hij draagt eigenlijk altijd blauw. Dan vind ik het dus extra leuk als hij eens wat anders aan heeft. Een zwart overhemd staat voor mannelijkheid, sexy en een beetje stout.

IMG 7913 - Once you go black.. Waarom elke man een zwart overhemd zou moeten hebbenTips om een zwart shirt te dragen

De sleutel om je zwarte overhemden voor je te laten spreken is de juiste pasvorm. Te strak of te baggy can heel onflatteus zijn.

  • Kies een maat dat goed om je frame zit. Dit is niet altijd je standaard maat, dus let daar goed op met passen. Het ene zwarte overhemd is het andere niet.
  • Een goede indicator is ongeveer dat je 3 tot 4 cm aan de zijkanten vast kunt pakken.
  • De mouwen moeten mooi om de arm vallen. Te strak kan het te klein lijken, te los lijk je al snel een schooljongen in zijn eerste shirt.
  • Je wilt mooi materiaal, kies echt voor goede kwaliteit. Je ziet het namelijk wel. Mooie kwaliteit als van Profuomo valt gewoon beter.

IMG 7906 - Once you go black.. Waarom elke man een zwart overhemd zou moeten hebbenHoe draag je zwart

Natuurlijk kun je zwart ook nog eens met alles aan. En het fijne is, dat jij als vrouw gewoon alles aan kunt naast hem! Wil je dus naar een feestje bijvoorbeeld, dan match je eigenlijk altijd wel. Tenzij je in je sportlegging gaat natuurlijk, maar je snapt vast wel wat ik bedoel. In de zomer is een zwart overhemd mooi op een lichte khaki broek met bootschoenen, of zoals deze zomer helemaal in is: op een dress short met sokken en nette schoenen. Bij een wat netter event is het mooi om bijvoorbeeld een zwart pak te dragen, met een opvallende kleur das of schoenen.


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love