Once you go black.. Waarom elke man een zwart overhemd zou moeten hebben

profuomo

Op de rode loper zie je het heel vaak voorbij komen. Een man in all black. Zwart shirt, zwart pak, liefst nog een zwarte zonnebril erbij. Ik vind het altijd zo strak staan. Een soort van hetzelfde als de LBD voor vrouwen.

Zwart overhemd

Afgelopen weekend was het bijvoorbeeld Pasen. Bij ons is het inmiddels wel traditie dat we op ons paasbest dan wat leuks gaan doen. De meiden netjes, wij ook netjes. Mijn man had net een nieuw Profuomo overhemd en wilde deze natuurlijk aan. Ik vond het al lang best, want hij draagt eigenlijk altijd blauw. Dan vind ik het dus extra leuk als hij eens wat anders aan heeft. Een zwart overhemd staat voor mannelijkheid, sexy en een beetje stout.

profuomoTips om een zwart shirt te dragen

De sleutel om je zwarte overhemden voor je te laten spreken is de juiste pasvorm. Te strak of te baggy can heel onflatteus zijn.

 • Kies een maat dat goed om je frame zit. Dit is niet altijd je standaard maat, dus let daar goed op met passen. Het ene zwarte overhemd is het andere niet.
 • Een goede indicator is ongeveer dat je 3 tot 4 cm aan de zijkanten vast kunt pakken.
 • De mouwen moeten mooi om de arm vallen. Te strak kan het te klein lijken, te los lijk je al snel een schooljongen in zijn eerste shirt.
 • Je wilt mooi materiaal, kies echt voor goede kwaliteit. Je ziet het namelijk wel. Mooie kwaliteit als van Profuomo valt gewoon beter.

profuomoHoe draag je zwart

Natuurlijk kun je zwart ook nog eens met alles aan. En het fijne is, dat jij als vrouw gewoon alles aan kunt naast hem! Wil je dus naar een feestje bijvoorbeeld, dan match je eigenlijk altijd wel. Tenzij je in je sportlegging gaat natuurlijk, maar je snapt vast wel wat ik bedoel. In de zomer is een zwart overhemd mooi op een lichte khaki broek met bootschoenen, of zoals deze zomer helemaal in is: op een dress short met sokken en nette schoenen. Bij een wat netter event is het mooi om bijvoorbeeld een zwart pak te dragen, met een opvallende kleur das of schoenen.


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

9 thoughts on “Once you go black.. Waarom elke man een zwart overhemd zou moeten hebben

 1. Ik ben ook een beetje fan van een zwart overhemd bij mannen. Staat netjes, maar kan ook casual, mijn man draagt vaak een zwart overhemd☺️

 2. Staat hem goed zeg! Zwart is altijd wel prettig, al gaat mijn voorkeur toch naar wit

 3. Staat heel mooi. Jouw man kan het goed hebben. Ik vind zwart niet altijd even mooi. Mijn vriend heeft een hele lichte huidskleur en donker haar. Zwart maakt hem extra bleek. Ik vind kleur juist mooi bij mijn vriend. Hij heeft bijvoorbeeld een prachtig bordeaux rood overhemd. Staat hem prachtig. En qua pasvorm is het inderdaad wat jij zegt dat het gewoon. Goed moet passen.

 4. Ik ben wel van mening dat t niet iedereen staat. Mijn man draagt altijd slim fit en ja ik snap precies wat je bedoelt met pasvorm is belangrijk. Dit staat hem perfect. Ik hou er wel van. En zo vloeken we nooit, wat ik ook aantrek 😉

 5. Oei mooi…ik vind het echt prachtig… Alleen zal ik het om een (eigenlijk inmiddels ontzettend achterhaalde reden) nooit kopen voor mijn man. Mijn vader had door zijn oorlogstrauma een hekel aan ‘zwarthemden’…. Slaat inmiddels helemaal nergens meer op en het is ook nog eens gewoon heel erg mooi,, maar is me zo met de paplepel ingegoten….. misschien stap ik er ooit nog wel van af hoor…

 6. Oh ik hou echt van mannen in een zwart overhemd. Als mijn man er weer eens 1 aan heeft dan bespring ik hem altijd hahaha!

 7. Goede tips om zwart te dragen, ik vind een ding nog sexier dan een zwart overhemd en dat is een wit overhemd! Mijn fav

Comments are closed.