Zwarte Piet

13595116595 44878f0fee idiot - Zwarte Piet

Sinterklaas is weer in het land. Ik kan echt genieten van de spanning er naar toe, mijn zoontje is al weken ermee bezig. En wanneer het eindelijk zover is dat hij zijn schoen mag zetten, kan hij echt niet wachten totdat het ochtend is. Judith beschrijft het heel leuk in haar blog over het hele schoentje zetten gebeuren.

Mijn kind viert gewoon lekker sinterklaas.Hij houdt zich totaal niet bezig met het feit dat de “volwassenen” zich hier zo druk om maken. Het is een kinderfeest en dat moet gewoon zo blijven. Als kind vond ik het rete spannend, en voel wat mijn kind nu voelt. Mijn ouders allebei 1e generatie immigranten, hebben dit altijd gestimuleerd.

7340414978 baf7306ee6 stupid - Zwarte Piet
Photo by TRF_Mr_Hyde cc - Zwarte Piet

Maar wat echt niet kan is wanneer ik naar de voetbal training van mijn zoon zit te kijken, er een flapdrol naar me toe komt en het volgende roept: “Hey zwarte piet, hoe gaat ie?”. Meneer denkt onwijs grappig te zijn. In eerste instantie kijk ik naar een andere moeder naast me of zij het ook gehoord heeft. Zij kijkt me super verbaasd aan. Ik antwoord of hij kleurenblind is en of hij het verschil niet ziet tussen zwart en bruin. En dat het niet kan dat hij mensen zo aanspreekt. ” Kom op, het is een grapje en daarnaast het is Sinterklaas joh”. Ik negeer hem verder, omdat het totaal geen nut heeft om met zulke dwazen te communiceren.

Maar meneer weet van geen ophouden: “Okay, bruine piet dan. Nee?. getinte piet dan?. Chagrijnige piet?. Wat sommige mensen doen voor een beetje aandacht, bah!. Ik kijk hem aan en antwoord: “Houd je bek piet”.

Fijne sinterklaas allemaal!..

Photo by dannybirchall cc - Zwarte Piet

Photo by thedailyenglishshow cc - Zwarte Piet


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

1 comment on “Zwarte Piet

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: