zwemsporten Zwemsporten die je deze zomer nog moet proberen

Als je voor deze zomer écht leuke activiteiten zoekt, dan zijn de onderstaande zwemsporten echt iets om te overwegen. In het water vind je niet alleen lekkere verkoeling, maar kun je ook lekker fitnessen. Dat allemaal op een leuke en actieve manier. Je hebt eigenlijk geen eens door dat je sport! Ontdek hieronder de leukste zwemsporten.

 

Zwemmen

EUROCAMP Frankrijk 33 Zwemsporten die je deze zomer nog moet proberen
Zwemmen is niet alleen goed, maar ook echt heel erg leuk!

Om te beginnen is de topper van de zwemsport natuurlijk gewoon zwemmen. Lekker baantjes trekken op je eigen tempo, of in wedstrijdmodus sprinten. Het is allemaal gezond, verkoelend en natuurlijk superleuk! Leuk feitje; met zwemmen belast je je spieren minder. Hierdoor sport je wel heel intensief, maar zal je veel minder snel spierpijn of blessures krijgen. Daarbij is het ook een hele veilige en gezonde sport voor als je al geblesseerd bent.

 

Suppen

Suppen, of Stand Up Paddle’en, is watersport die steeds populairder wordt. Het is hierbij de bedoeling dat je op een surfplank gaat staan en je jezelf met een lange peddel vooruit beweegt. Doordat je jezelf heel goed in evenwicht moet houden train je verschillende spieren, zonder dat je het doorhebt. Je hele bovenlichaam wordt hiermee getraind, terwijl je helemaal tot rust komt van de ontspannende bewegingen en de omgeving.

IMG 8653 Zwemsporten die je deze zomer nog moet proberen
Bij het water moet je echt zorgen dat je goed bent beschermd. Helemaal voor kinderen gaat het verbranden dan snel. Biodermal 50 voor kinderen is heel zacht voor de huid, maar fel tegen de zon. Ook beschermt het in het water!

Surfen

Surfen is natuurlijk een hele bekende en super populaire sport die iedereen wel kent. In tegenstelling tot het ontspannende Suppen van hierboven, trotseer je met surfen woestere obstakels. De golven houden je constant in beweging en zorgen voor een blijvende uitdaging.

 

IMG 1268 Zwemsporten die je deze zomer nog moet proberen
Ik vind voor mezelf de Alba Botanica clear spray met SPF50 heel fijn. Het word namelijk niet wit, en het is meteen verfrissend. Ik verbrand ondanks mijn gemixte huid enorm snel, en al helemaal op het water. Deze bleef echt goed zitten! En zoals je ziet het is vegan en vrij van andere rotzooi!

Wil je een nog grotere uitdaging aangaan? Voor de echte waaghalzen onder ons is surfen in Artic-waters een echte challenge. Hierbij waan je je in de ijskoude wateren van de polen. Niet alleen de torenhoge golven zijn een uitdaging, ook jezelf warm weten te houden is een hele challenge! Oh, en ja, dit kan ook in de zomer. Artic-waters zijn altijd koud!

 

Kayak varen

Voor wie de ongerepte natuur te water wil bevaren, maar liever vanuit een bootje, is er kayak varen. Met een kayak door de rivieren van Noord-Europa varen, of gewoon door de Amsterdamse grachten peddelen, dat is voor iedereen leuk. Bovendien is het een hele gezonde sport en kun je makkelijk zelf je tempo en intensiviteit bepalen.EUROCAMP Frankrijk 34 Zwemsporten die je deze zomer nog moet proberen

 

Geschikte zwemsport kleding

Anders dan bij motorsporten heb je voor zwemsporten vaak geen helm nodig. Toch is een wetsuit wel een must bij de meeste sporten. Zeker als je buiten de zomer wilt trainen, ben je blij als je er een hebt. Er zijn zowel een wetsuit dames als voor heren en zelfs voor kinderen, in alle soorten, maten en kleuren. Je kunt zelfs kiezen voor een team-suit, voor de echte teamspirit! 

 

Welke zwemsport kies jij?

zwemsporten de leukste van de zomer Zwemsporten die je deze zomer nog moet proberen


ageology banner Zwemsporten die je deze zomer nog moet proberen

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Geschreven door

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo